Ești aici > Forum > Drept civil

Culpa dosar dauna - asigurare facultativa

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 21-04-2022
Vizitator
Buna ziua!
Recent am cumpărat un apartament si am început sa ma mut, imediat vecina de sub mine a venit sa imi zica ca îi pica apa in casa cand folosesc bucătăria. Fiind nou in bloc, am crezut ca am luat țeapă la cumpărare si am adus pe rand nu unul, ci doi instalatori sa vada unde e problema in apartamentul meu. Am spart un perete pentru a ajunge la tevi si ambii instalatori au zis ca nu e o problema la tevile mele si ca 100% in apartamentul vecinei este o teava afectata sub tavanul ei fals. Ea a zis ca are asigurare si ca repara prin ei. Zis si facut.
Dupa 2 luni ma trezesc in cutia postala cu o notificare cum ca din culpa mea, casa ei a fost inundata si in termen de 10 zile mi se impune sa plătesc o suma foarte mare din punctul meu de vedere. Cu mine asigurătorul nu a discutat niciodată, nu m-a sunat si cel mai grav mi se pare ca nici nu se stia numele proprietarului atunci cand s-a făcut dosarul. Apare numele tatalui meu, care doar m-a ajutat de câteva ori cu bagajele, eu vad toata aceasta notificare ca pe o dictare, unde vecina a dat ce date a dorit si asigurătorul a scris fara sa verifice. Am facut o sesizare la agenția de asigurări, dar ma paseaza de la un angajat la altul. Ce sfaturi imi dati?
Răspunde
 11-08-2022
Vizitator

Daca Dvs reusiti sa dovediti ca nu aveti o culpa (o vina) in producerea inundatiei atunci nu mai trebuie sa platiti despagubiri care vor trebui platite de societatea de asigurare.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.