Ești aici > Forum > Drept civil

Au dreptul cumparatorii unei casa batranesti cu teren sa rezilieze contractul la 2 saptamani ?

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 25-07-2022

Părinții mei au vândut gospodăria bunicilor de la țară, undeva la 2800 mp teren pe care era casa bătrânească, din 1954 si o anexă...

Cei care au cumpărat, erau într-o situație mai dificila si trebuiau să se mute imediat ... Așa ca ai mei părinți, cumva, le-a permis cumpărătorilor ca in 3-4 zile de la mers la notariat si semnat actele, să se mute... cu niște mențiuni verbale intre ei (de omenie) "ca vânzătorul sa poată culege via in 2-3 luni si sa-si mai ia niște lucru deja împachetate si puse deoparte acolo".

După ce s-au mutat noii cumpărători, părinții mei au rezolvat cu anularea contractului de apa, energie si cablu TV".

Astăzi, la 2 săptămâni după ce noii cumpărători s-au mutat si după ce ai mei părinți s-au străduit într-un timp foarte scurt sa-si ia din lucruri, ... cumpărătorul le-a spus părinților mei ca vor sa rezilieze contractul pe motivul "ca au vrut sa schimbe dușumeaua la casa si au găsit acolo găuri de cârtită, ..." mă rog, e casa la tara din 1954, nelocuită ...

Personal mi se pare penibil, dar știu ca si legile sunt cum sunt...

As dori să știu dacă cei care au cumpărat casa, au sort de izbândă să rezilieze contractul in instanță si daca da, in ce condiții ? Parcă refuz să cred că cineva te poate agita in halul asta si să se răzgândească, fără a pierde nimic... adică sa-si recupereze banii total pe casa... Si spun asta in condițiile in care cumpărătorul a văzut casa, s-a mutat, a aruncat lucrurile vechi de prin casa...

Menționez ca gospodăria a fost cumpărata de 2 persoane in vârstă, sincer nouă ni s-au părut puțin ciudate de la bun început... Adică, de când au venit sa vadă gospodăria, le-a plăcut foarte mult si au zis ca o cumpără 100% si următoarea săptămână vor merge la notar pentru acte... Așa a si fost ... însă la 2 săptămâni, după ce ne-a pus pe toți in agitație (luat din lucruri, desființat contracte de apa, curent, cablu, ...) au dat un telefon sec si a zis că ei vor să rezilieze contractul de vânzare la notar, in instanță...

PS: in contract nu exista nici un fel de clauza, este un contract simplu de vânzare cumpărare ...
Răspunde
 11-08-2022
Vizitator

Aceste nereguli la casa se numesc in dreptul civil Vicii Ascunse ale bunului vandut.

Dar cumparatorii au venit si au vazut in prealabil despre ce este vorba.

Deci este mai greu sa aiba sorti de izbanda in instanta deoarece au vazut si au verificat bunul (casa) inainte de achizitionarea acestuia.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.