Ești aici > Forum > Drept civil

Eroare de nume in exemplarul 2 al TITLULUI DE PROPRIETATE

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 24-08-2022
Vizitator
Conform legislatiei in vigoare tatal meu depune actele necesare obtinerii TITLULUI DE PROPRIETATE asupra terenului de 165mp si asupra apartamentului situat pe acest teren; i se emite acest TITLU DE PROPRIETATE de care Prefectura munincipiului Bucuresti pe numele si prenumele lui corect si adresa corecta a proprietatii; exemplarul doi (2) al acestui titlu este in posesia Primariei de sector dar cu o eroare de prenume. In urma cererii depuse la primaria de sector pentru indreptarea acestei greseli, primesc o scrisoare de la Prefectura Bucuresti in care mi se cere sa le remit TITLUL DE PROPRIETATE in original aflat in posesia mea; acest act mi-a fost necesar la intocmirea certificatului de mostenitor in urma decesului parintilor mei.
Spuneti-mi va rog, daca cererea Prefecturii este legala si in ce fel pot remite acest act avand certitudinea ca el nu v-a fi ratacit sau pierdut.
Multumesc, cu stima George T.
Răspunde
 24-08-2022
Vizitator

Daca personalul angajat al prefecturii pierd sau ratacesc Titlul dvs de proprietate in original se fac vinovati de comiterea infractiunilor de distrugere si distrugere din culpa pedepsite si incriminate de Codul penal.
Răspunde
 24-08-2022
Vizitator
De asemenea : Ati putea incheia un Proces verbal de predare-primire a titlului de proprietate in original care sa fie datat si semnat de Dvs si de un angajat al prefecturii.
Răspunde
 24-08-2022
Vizitator
Sau varianta cea mai buna este sa predati prefecturii o copie legalizata dupa originalul titlului de proprietate.
Răspunde
 24-08-2022
Vizitator
In legatura cu legalitatea remiterii titlului de proprietate in original : depinde pentru ce le trebuie celor de la prefectura originalul titlului de proprietate.

In speta pentru corectare eroare materiala de prenume in exemplarul 2 al titlului de proprietate aflat in posesia prefecturii.
Răspunde
 24-08-2022
Vizitator
Daca functionarii prefecturii pierd sau ratacesc Titlul dvs de proprietate in original se fac vinovati de comiterea infractiunilor de : distrugere, distrugere din culpa, abuz in serviciu, NEGLIJENTA IN SERVICIU pedepsite si incriminate de Codul penal.
Răspunde
 24-08-2022
Vizitator
Daca titlul dvs de proprietate in original se pierde poate fi reconstituit dupa exemplarul 2 existent la primarie : prin eliberarea unui duplicat de pe exemplarul 2 al titlului de proprietate.

Duplicatul are aceeasi valoare juridica la fel ca inscrisul original.
Răspunde
 24-08-2022
Vizitator
Cand remiteti titlul de proprietate este bine asa cum am mentionat sa incheiati un proces verbal de predare primire datat si semnat de Dvs si functionarul prefecturii in doua exemplare originale din care un exemplar sa ramana la Dvs.

Ar fi bine sa remiteti o copie legalizata dupa originalul titlului de proprietate si nu originalul acestui document.

Titlul de proprietate in original daca este pierdut poate fi reconstituit dupa exemplarul 2 prin eliberarea unui duplicat care are aceeasi valoare juridica ca inscrisul original.

Functionarul prefecturii care rataceste sau pierde documentul remis de Dvs se face vinovat de infractiunea de neglijenta in serviciu incriminata de Codul penal.
Răspunde
 17-12-2024
Vizitator
Multumesc acelor magistrati ce fac inca dovada probitatii profesionale prin raspunsul si sfaturile acordate.

Cu stima,

G.T.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.