Ești aici > Forum > Drept civil

Rol primarie

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 12-02-2023
Vizitator
(Terenul a fost al bunicilor mei din partea tatălui)

Contract de vânzare cumpărare anul 1995,
certificat de urbanism și memoriul tehnic al casei in anul 1998, același beneficiar mama mea, se puteau face acestea dacă nu a fost niciodată trecuta in rol la primarie?

Acest acte puteau sa fie eliberate fără ca mama mea sa plătească impozite?

Primăria a confirmat faptul ca mama mea nu a fost niciodată trecuta pe rol dar a construit casa pe numele ei.

Din anul 2001 altcineva a fost trecut pe rol la teren și casa fără nici un fel de dovada sau acord cu mama mea.

Părinții mei sunt decedați.

Primăria nu vrea sa caute sub nici o forma in evidente sa demonstreze cu s-au făcut aceste schimbări.

Ma puteți îndruma?
Va mulțumesc!
Răspunde
 13-02-2023
Vizitator

Este posibil ca inainte de anul 2001 terenul sa fi fost trecut in rolul bunicilor dvs dupa tata din moment ce terenul a apartinut lor.

Mama dvs dupa ce a cumparat terenul si a construit o casa pe acesta trebuia sa treaca terenul si casa in rolul ei.

Este posibil ca un cumparator sa nu fie destul de diligent si sa nu isi treaca bunul cumparat (terenul) in rol.

Cum au ajuns terenul si casa in rolul altei persoane dupa anul 2001 sub acest aspect trebuie sa va lamureasca primaria in baza carui act juridic s-a facut trecerea in rol.

Daca primaria nu doreste sa va lamureasca sub aceste aspecte aveti deschisa calea unei actiuni in instanta de revendicare imobiliara pe casa si terenul ce au apartinut mamei dvs.
Răspunde
 13-02-2023
Vizitator
Este posibil ca terenul sa fi fost trecut inainte de anul 2001 in rolul bunicilor dvs dupa tata si dupa anul 2001 terenul sa fi fost trecut din rolul acestora in rolul acelei alte persoane.

In baza carui act juridic s-a facut aceasta trecere in rol dupa anul 2001 trebuie sa va lamureasca primaria.

In cazul in care primaria nu va furnizeaza informatiile necesare aveti deschisa calea unei actiuni in instanta de revendicare imobiliara a terenului si a casei mamei dvs.
Răspunde
 27-02-2023
Vizitator
Va mulțumesc!

Ce este de făcut in cazul in care primăria refuza răspunsul formulat de către Judecătorie?

Primăria nu vrea sa furnizeze nici un document, nici un răspuns.

Ce demersuri trebuiesc făcute mai departe?
Răspunde
 27-02-2023
Vizitator
Dvs nu trebuie sa faceti niciun demers.
Primaria va fi penalizata de instanta de judecata cu amenda judiciara conform Codului de procedura civila.
Răspunde
 27-02-2023
Vizitator
Art. 187 - Noul cod de procedura civila

Încălcarea obligaţiilor privind desfăşurarea procesului. Sancţiuni

(1) Dacă legea nu prevede altfel, instanţa, potrivit dispoziţiilor prezentului articol, va putea sancţiona următoarele fapte săvârşite în legătură cu procesul, astfel:

1. cu amendă judiciară de la 100 lei la 1.000 lei:

a) introducerea, cu rea-credinţă, a unor cereri principale, accesorii, adiţionale sau incidentale, precum şi pentru exercitarea unei căi de atac, vădit netemeinice;

b) formularea, cu rea-credinţă, a unei cereri de recuzare sau de strămutare;

c) obţinerea, cu rea-credinţă, a citării prin publicitate a oricărei părţi;

d) obţinerea, cu rea-credinţă, de către reclamantul căruia i s-a respins cererea a unor măsuri asigurătorii prin care pârâtul a fost păgubit;

e) contestarea, cu rea-credinţă, de către autorul ei a scrierii sau semnăturii unui înscris ori a autenticităţii unei înregistrări audio sau video;

f) refuzul părţii de a se prezenta la şedinţa de informare cu privire la avantajele medierii, în situaţiile în care a acceptat, potrivit legii;

2. cu amendă judiciară de la 50 lei la 700 lei:

a) neprezentarea martorului legal citat sau refuzul acestuia de a depune mărturie când este prezent în instanţă, în afară de cazul în care acesta este minor;

b) neaducerea, la termenul fixat de instanţă, a martorului încuviinţat, de către partea care, din motive imputabile, nu şi-a îndeplinit această obligaţie;

c) neprezentarea avocatului, care nu şi-a asigurat substituirea sa de către un alt avocat, a reprezentantului sau a celui care asistă partea ori nerespectarea de către aceştia a îndatoririlor stabilite de lege sau de către instanţă, dacă în acest mod s-a cauzat amânarea judecării procesului;

d) refuzul expertului de a primi lucrarea sau nedepunerea lucrării în mod nejustificat la termenul fixat ori refuzul de a da lămuririle cerute;

e) neluarea de către conducătorul unităţii în cadrul căreia urmează a se efectua o expertiză a măsurilor necesare pentru efectuarea acesteia sau pentru efectuarea la timp a expertizei, precum şi împiedicarea de către orice persoană a efectuării expertizei în condiţiile legii;

***f) neprezentarea unui înscris sau a unui bun de către cel care îl deţine, la termenul fixat în acest scop de instanţă;

***g) refuzul sau omisiunea unei autorităţi ori a altei persoane de a comunica, din motive imputabile ei, la cererea instanţei şi la termenul fixat în acest scop, datele care rezultă din actele şi evidenţele ei;

h) cauzarea amânării judecării sau executării silite de către cel însărcinat cu îndeplinirea actelor de procedură;

i) împiedicarea în orice mod a exercitării, în legătură cu procesul, a atribuţiilor ce revin judecătorilor, experţilor desemnaţi de instanţă în condiţiile legii, agenţilor procedurali, precum şi altor salariaţi ai instanţei.

***(2) Amenda nu se va aplica persoanelor la care se referă alin. (1) pct. 2, dacă motive temeinice le-au împiedicat să aducă la îndeplinire obligaţiile ce le revin.
Răspunde
 27-02-2023
Vizitator
Daca primaria nu respecta solicitarile (cererile, dispozitiile) instantei de judecata nici dupa impunerea amenzii, instanta poate considera ca recunoscute de catre primarie sustinerile dvs si sa va dea castig de cauza.
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Nu prea merg des la primărie.
Locuiesc, cu unul din frați ,în casa făcută de tatăl meu, pentru care am plătit impozitele anuale pe numele defunctilor părinți din anul 2001 ,chiar și înainte de decesul lor, dar nu am reușit nici acum să dezbat succesiunea .
Am gospodărie, lucrez pământ (APIA),am soție și copii cu adresa de buletin aici, plătesc servicii (apă,electro, etc ) la această adresă, votam , etc .
Am fost personal să înregistrez un autoturism la fisc ,zilele trecute și mi s-a zis că n-am ROL .Ce e ăla și pentru ce am plătit atâția ani la primărie? Cum îl fac?
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Rolul este un registru de publicitate in care este trecut imobilul dvs.

Rolul pentru imobil (casa) este posibil sa fie facut pe numele tatalui dvs, sau pe numele parintilor dvs.

Trebuie sa dezbateti succesiunea la notar si in baza certificatului de mostenitor se va trece in rolul primariei imobilul (casa) de pe numele tatalui dvs (parintilor dvs) pe numele dvs daca imobilul la partaj va revine in intregime dvs sau pe cote parti intre dvs si fratele dvs daca mosteneste si fratele dvs ceva din imobil (o cota parte din casa).
Răspunde
 29-05-2023
Vizitator
Adresati-va primarului cu o cerere pentru deschidere rol pe teren si casa (imobile).
Răspunde
 11-07-2023
Vizitator
Bună seara!
Îmi cer mii de scuze pentru deranj. Am o mare rugăminte la dumneavoastră soțul meu are inca 2 frați, după moartea tatălui lor, mama lor a făcut rol la unul din frați pe tot ceea ce era la tara, casa cu curtea , gradina, pădurea, terenurile agricole fără sa ii mai înștiințeze pe ceilalți 2. Abia acum au aflat după moartea dânsei când au deschis acțiunea de succesiune, când fratele cu rolul a susținut ca având rol pe numele lui ii aparține totul.
E legal asa ceva fără sa se fii făcut taxa de succesiune după moartea socrului? Poate moșteni singur fratele totul, având rol făcut doar la primarie?
Va mulțumesc anticipat pentru ajutorul acordat!
Cu deosebita considerație!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.