Ești aici > Forum > Drept civil

Anexa 24

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 22-02-2023
Vizitator
Anexele 24 ale parintilor mei nu sunt intocmite conform actelor legale deținute.
Cum pot face succesiune dacă in anexe sunt greșeli. Eu fiind singurul copil.

Primăria cere certificatul de mostenitor sa îmi pot trece proprietățile pe numele meu dar ei nu vor sa răspundă pentru greșelile din anexele 24.

Mulțumesc!
Răspunde
 22-02-2023
Vizitator

Actiune in instanta civila pentru raspundere civila delictuala.
Răspunde
 22-02-2023
Vizitator
Va mulțumesc!

Pot solicita ca, primăria sa achite cheltuielile judecătorești? De 3 ani solicit soluționarea acestor nereguli, am dovezi in portalul regista. Nici măcar nu au vrut sa răspundă.

Sunt multe taxe de plătit la deschiderea dosarului?
Răspunde
 22-02-2023
Vizitator
Daca veti castiga procesul aveti dreptul sa primiti inapoi cheltuielile de judecata pe care le veti face cu procesul.

In legatura cu taxa judiciara de timbru pe raspundere civila delictuala solicitati instantei sa va comunice valoarea ei cand depuneti cererea de chemare in judecata la instanta si in functie de valoarea taxei judiciare de timbru decideti daca continuati sau renuntati la judecata.
Răspunde
 22-02-2023
Vizitator
Art. 1349 - Noul Cod Civil

Răspunderea delictuală

(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.

(3) În cazurile anume prevăzute de lege, o persoană este obligată să repare prejudiciul cauzat de fapta altuia, de lucrurile ori animalele aflate sub paza sa, precum şi de ruina edificiului.

(4) Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de produsele cu defecte se stabileşte prin lege specială.
Răspunde
 27-02-2023
Vizitator
Pot deschide dosar penal pentru primarie, este taxa de timbru la fel de mare?

Va mulțumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.