Ești aici > Forum > Drept civil

Cheltuieli de judecata

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 14-04-2023
Vizitator
Pot sa plătesc in mai multe rate sau in transe cheltuielile de judecată, eu muncesc in străinătate.

Ma puteți ajuta va rog?
Răspunde
 14-04-2023
Vizitator

Daca inca va judecati si instanta inca nu a pronuntat hotararea judecatoreasca - dvs puteti solicita instantei de judecata in timpul procesului ca prin hotarea ce o va pronunta sa dispuna plata cheltuilelilor de judecata de catre dvs catre partea adversa in cate rate doriti, in catre transe doriti dvs dupa posibilitatile dvs financiare (pana la achitarea integrala a cheltuielor de judecata).

Daca procesul s-a terminat si instanta a pronuntat deja o hotarare judecatoreasca in cauza - dvs trebuie sa va intelegeti cu partea adversa si cu executorul judecatoresc daca s-a inceput executarea silita impotriva dvs asupra numarului ratelor, transelor de plata a cheltuielilor de judecata la fel dupa posibilitatile dvs financiare (pana la achitarea integrala a cheltuielor de judecata).
Răspunde
 14-04-2023
Vizitator
Daca in cauza a fost pronuntata deja o hotarare judecatoreasca care v-a obligat la plata unor cheltuieli de judecata pe care dvs doriti sa le platiti in rate, in mai multe transe, si nu ajungeti la o intelegere cu partea adversa cu privire la acest aspect - dvs puteti formula o contestatie la executare cu suspendarea executarii silite - prin care sa solicitati plata cheltuielor de judecata catre partea adversa in mai multe transe, in mai multe rate - dupa posibilitatile dvs financiare pana la achitarea integrala a cheltuielilor de judecata.
Răspunde
 14-04-2023
Vizitator
Va mulțumesc pentru răspunsuri.

Decizia luată nu este definitiva. Aștept scrisoarea care arată in urma căror decizii a luat instanța aceasta decizie și am voie la recurs după primirea scrisorii in termen de 30 de zile.
Am nevoie și de alte documente la depunerea cererii pentru plata in rate?
Cu cealaltă parte nu ma voi înțelege,eu sunt parat.
Răspunde
 14-04-2023
Vizitator
Documente privind situatia dvs financiara din care sa rezulte ca nu aveti posibilitatea sa platiti toti banii odata.

Eventual puteti depune in instanta fluturasul de salariu daca lucrati sau cuponul de pensie daca sunteti pensionara.

Puteti mentiona in cererea de recurs si persoanele pe care le aveti in intretinere: copii, sot, parinti.

De asemenea puteti specifica in cererea de recurs si ca lucrati in strainatate.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.