Ești aici > Forum > Drept civil

Moştenitor notificat cu executarea silită pentru neplata impozitului

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 05-05-2023

Dupa mai mulţi ani de la decesul bunicului şi a tatălui meu, sunt singura notificată cu executare silită pentru neplata impozitului unui imobil moştenit. Ce ar trebui să fac, deoarece sunt mai mulţi moştenitori care nu sunt interesaţi. In cazul in care imi manifest si eu dezinteresul, imobilul va fi scos la licitaţie. Pot fi invinovăţită că nu i-am avertizat pe ceilalţi? Pot să salvez moştenirea plătind creanţele, dar ce pot face in viitor?
Răspunde
 06-05-2023
Vizitator

D-stra sunteti singura mostenitoare a bunului imobil sau la mostenirea bunului imobil mai au pretentia si alti mostenitori?
Răspunde
 06-05-2023
Vizitator
Daca sunteti unica mostenitoare a bunului imobil atunci numai d-stra trebuie sa platiti impozitul iar daca la bunul imobil au pretentia mai multi mostenitori atunci d-stra dupa ce ati platit impozitul aveti dreptul sa retineti din cotele parti ale celorlalti mostenitori partea din impozit ce trebuia achitata de acestia proportional cu cota parte mostenita din bunul imobil - la data partajului succesoral.
Răspunde
 06-05-2023
Vizitator
Daca nu platiti impozitul pentru bunul imobil si sunteti executata silit atunci bunul imobil poate fi scos la licitatie publica de catre executorul judecatoresc pentru acoperirea datoriei de plata a impozitului din suma obtinuta prin vanzarea bunului imobil.
Răspunde
 06-05-2023

Jr a scris pe 06-05-2023:
D-stra sunteti singura mostenitoare a bunului imobil sau la mostenirea bunului imobil mai au pretentia si alti mostenitori?

Sunt mai multi mostenitori, până la data notificarii nimeni nu a ridicat pretenţii referitoare la moştenire.
Răspunde
 06-05-2023
Vizitator
V-am dat raspunsul in mesajele ulterioare.
Răspunde
 06-05-2023
Vizitator
Daca sunteti unica mostenitoare a bunului imobil atunci numai d-stra trebuie sa platiti impozitul iar daca la bunul imobil au pretentia mai multi mostenitori atunci d-stra dupa ce ati platit impozitul aveti dreptul sa retineti din cotele parti ale celorlalti mostenitori partea din impozit ce trebuia achitata de acestia proportional cu cota parte mostenita din bunul imobil - la data partajului succesoral.

Daca nu platiti impozitul pentru bunul imobil si sunteti executata silit atunci bunul imobil poate fi scos la licitatie publica de catre executorul judecatoresc pentru acoperirea datoriei de plata a impozitului din suma obtinuta prin vanzarea bunului imobil.
Răspunde
 06-05-2023
Vizitator
Am repetat raspunsul deja oferit.
Răspunde
 06-05-2023
Vizitator
Pentru eventuale lamuriri viitoare ma puteti contacta pe adresa de email cursuridrept@gmail.com (este gratuita consultanta juridica).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.