Forum întrebări juridice - Drept civil |
|
|
30-05-2023 |
 | Ion Vizitator |
| Pentru trecerea unui teren al statului din 1990 cu contract de vânzare cumpărare, construită după cumpărare și o casa. Pentru ordinul prefectului am depus toate actele necesare, primăria solicita și o declarație de vecinătate, eu nu ma înțeleg bine cu noul proprietar ce pot face in cazul in care nu va vrea sa meargă cu mine la notar pentru aceasta declarație , nu am avut nicio cearta cu vecinul, doar nu vorbim. Pot face singur aceasta declarație de vecinătate? | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Jurist Vizitator |
| Aveti deschisa calea judecatii - prin actiune in constatare vecinatate. | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Jurist Vizitator |
| Ati putea da in fata notarului public, singur o declaratie de vecinatate pe propria raspundere in care sa mentionati care sunt vecinii dvs daca acestia nu doresc sa se prezinte personal la notar pentru darea declaratiei de vecinatate. | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Ion Vizitator |
| Voi face o declarație pe proprie răspundere, va fi valabilă, in caz contrar ce pot face dacă primăria nu o va accepta? Ma poate împiedica pentru eliberarea ordinului prefectului? | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Jurist Vizitator |
| Daca declaratia este obligatorie si nu facultativa va poate impiedica sa obtineti ordinul prefectului. | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Jurist Vizitator |
| Daca declaratia este obligatorie si nu facultativa va poate impiedica sa obtineti ordinul prefectului. | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Ion Vizitator |
| Celălalt vecin este decedat, ce pot face in legătura cu declarația? | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Jurist Vizitator |
| Mentionati in declaratie ca vecinul este decedat si mentionati-i pe mostenitorii care au ramas vecini in locul lui sau pe mostenitorul care a ramas vecin in locul lui daca ii cunoasteti. Cred ca puteti face aceste mentiuni chiar daca ei nu au facut dezbaterea mostenirii pentru ca este vorba de vecini proprietari in devalmasie pana la dezbaterea succesiunii cand se stabilesc cotele parti intre mostenitorii vecini si proprietari. | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Ion Vizitator |
| Va fi valabilă declarația fara aceasta mențiune, deoarece nu cunosc situația succesiunii | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Jurist Vizitator |
| Daca declaratia de vecinatate nu este valabila aveti deschisa calea judecatii - prin actiune in constatare impotriva vecinilor si mostenitorilor care nu doresc sa dea declaratie in favoarea dvs, care nu se inteleg cu dvs. | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Jurist Vizitator |
| In declaratie trebuie sa mentionati toti vecinii (si mostenitorii acestora). | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Ion Vizitator |
| Pot aduce la notar vecini mai îndepărtați care sa menționeze faptul ca eu acolo am locuit și de peste 30 de ani, are legătura cu declarația de vecinătate? | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Jurist Vizitator |
| Trebuie sa mentionati mostenitorii acolo unde e cazul daca vecinul este decedat. | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Ion Vizitator |
| Va mulțumesc pentru răspunsuri. Soția a decedat înaintea soțului trebuie scrisă in declarație și cota fiecărui mostenitor, deoarece nu știu cu exactitate ce cota ii revine fiecăruia | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Jurist Vizitator |
| Nu trebuie sa mentionati cota fiecarui mostenitor din mostenire. | |
|
|
|
30-05-2023 |
 | Jurist Vizitator |
| Daca declaratia de vecinatate nu este valabila aveti deschisa calea judecatii - prin actiune in constatare impotriva vecinilor si mostenitorilor care nu doresc sa dea declaratie in favoarea dvs, care nu se inteleg cu dvs. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |