Forum întrebări juridice - Drept civil |
|
|
06-06-2023 |
 | Ana Vizitator |
| Pentru trecerea unui teren din proprietatea statului in proprietate privată, îl dețin de 30 de ani, primăria ma forțează pe schița cadastrala sa semneze vecinii, un vecin a semnat, in cealaltă parte sunt proprietari bunicul și tatăl meu decedat, bunicul a avut 4 copii, primăria solicita semnătura unui singur mostenitor, acolo eu locuind de când m-am născut, sunt unicul mostenitor. Cu ceilalți unchi nu ma înțeleg bine, este posibil legal sa ceara 1 semnătura. Am depus toate actele la prefectura, prefectura a trimis comisiei locale o scrisoare împreuna cu toate actele unde menționează clar ca trebuie eliberat ordinul prefectului, fiind verificate toate documentele. Nu era datoria lor sa respecte acest act? | |
|
|
|
06-06-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Trebuie sa intrebati un executor judecatoresc daca actul pe care il aveti in mana este un titlu executoriu si in caz de raspuns afirmativ puteti pune in executare silita actul juridic respectiv. | |
|
|
|
06-06-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Trebuie sa intrebati un executor judecatoresc daca actul pe care il aveti in mana este un titlu executoriu si in caz de raspuns afirmativ puteti pune in executare silita actul juridic respectiv prin executor judecatotesc. | |
|
|
|
06-06-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Art. 622 - Noul Cod de Procedura Civila Îndeplinirea obligaţiilor prevăzute în titlul executoriu (1) Obligaţia stabilită prin hotărârea unei instanţe sau printr-un alt titlu executoriu se aduce la îndeplinire de bunăvoie. (2) În cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligaţia sa, aceasta se aduce la îndeplinire prin executare silită, care începe odată cu sesizarea organului de executare, potrivit dispoziţiilor prezentei cărţi, dacă prin lege specială nu se prevede altfel. (3) Executarea silită are loc în oricare dintre formele prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu, achitarea dobânzilor, penalităţilor sau a altor sume acordate potrivit legii prin titlu, precum şi a cheltuielilor de executare. ***(4) Executarea unor obligaţii de a face, precum înscrierea sau radierea unui drept, act sau fapt dintr-un registru public, emiterea unei autorizaţii, eliberarea unui certificat sau predarea unui înscris şi altele asemenea, se poate obţine la simpla cerere a persoanei îndreptăţite, făcută în temeiul unui titlu executoriu, fără a fi necesară intervenţia executorului judecătoresc, dacă prin lege nu se dispune altfel. În caz de neconformare a debitorului, creditorul poate recurge la executarea silită în condiţiile prezentului cod. (5) Vânzarea de către creditor a bunurilor mobile ipotecate în condiţiile art. 2.445 din Codul civil se face cu încuviinţarea instanţei, fără intervenţia executorului judecătoresc. | |
|
|
|
06-06-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Puteti sesiza un executor judecatoresc si pentru emiterea in mod silit a unui act juridic la care aveti dreptul daca institutia competenta refuza sa va elibereze acel act precum si pentru punerea in executare silita a unui act daca actul este emis dar institutia competenta refuza sa il puna in executare. | |
|
|
|
06-06-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Executarea silita se face in temeiul unui titlu executoriu. | |
|
|
|
06-06-2023 |
 | Ana Vizitator |
| Nu scrie pe scrisoare faptul ca este un titlu executoriu, este p Înștiințare apare articolul 116 din legea nr 18/1991, articolul 5 lit h din H.G890/2005, legea nr 247/2005 și hotărârea nr 82/25.11.2021 prin care s-a aprobat regulamentul privind organizarea și funcționarea comisiei Județene. “ Va solicitam sa înaintați propuneri comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate in vederea emiterii ordinului prefectului. Nu știu exact dacă acestea de mai sus înseamnă titlu executoriu. | |
|
|
|
06-06-2023 |
 | Vizitator Vizitator |
| Nu inseamna titlu executoriu. Dvs trebuie sa înaintați propuneri comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate in vederea emiterii ordinului prefectului. | |
|
|
|
06-06-2023 |
 | Ana Vizitator |
| Toate actele au fost depuse comisiei județene iar ei au trimis toate actele comisiei locale, și comisia locală tot timpul mai Adaugă câte ceva de făcut, am depus și 2 declarații cu detaliile necesare incluzând vecinătate dar nu vor sa le accepte, totul corespunde contractului de vânzare cumpărare, nimic nu este întocmit neclar, mai necesita o semnătura a unui mostenitor al bunicului și eu fac parte din cei 4, dar primăria nu vrea sa accepte | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |