Ești aici > Forum > Drept civil

Servitute și superficie

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 08-06-2023
Vizitator
Care este obligatoriul dreptul de servitute sau dreptul de superficie?

Am fost chemată in instanța, pot cere in instanța sa pot închiria terenul pentru ca nu vreau sa îl înstrăinez, pentru drepturile de mai sus.
Persoana a avut libertate pe teren, nu am delimitat terenul.

Mulțumesc
Răspunde
 09-06-2023
Vizitator

Dreptul de superficie, de servitute si de inchiriere teren sunt 3 drepturi diferite si conteaza ce raporturi juridice (contracte) exista intre dvs si partea adversa pentru dobandirea de catre aceasta a unuia dintre aceste 3 drepturi civile.
Răspunde
 09-06-2023
Vizitator
Daca cedati o portiune de teren pentru cale de acces atunci partea adversa are un drept de servitute asupra terenului si poate fi obligata la plata unor despagubiri catre dvs.

Daca cedati terenul partii adverse pentru ca aceasta sa construiasca o casa pe terenul dvs atunci partea adversa are un drept de superficie pe terenul dvs.

Daca inchiriati terenul pentru a fi lucrat agricol atunci dvs arendati terenul partii adverse care devine arendas si dvs arendator si arendasul este obligat catre dvs la plata arenzii.
Răspunde
 09-06-2023
Vizitator
Eu vreau sa trec cu mașina prin curte la capătul terenului sunt obligată sa ii dau 1 metru de jur împrejurul casei, ma blochează nu pot trece cu mașina dacă ii dau.

Casa este in fata Curții și ii las teren de trecere și terenul de sub casa.

Legal sunt obligata sa ii las și pământ de jur împrejurul casei?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.