Tatal meu a decedat in 18.03.2023 si dupa deces sotia lui (care nu este mama mea) a scos la iveala un testament facut la Notariat in anul 2012 prin care declara "subsemnatul X casatorit, fata descendenti sau parinti in viata" las intreaga mea avere mobila si imobila sotiei mele X, si o desemenez legatar universal potrivit art.1055 Cod Civil. Noi suntem 3 copii (am fost 4 si o sora a decedat anterior), parintii au fost casatoriti aprox.17 ani, nu au facut partaj pe bunuri la divort, nu am fost dezmostenite, tineam constant legatura cu el, iar mama lui inca traia atunci (a decedat ulterior in anul 2014).Nu am stiut decat in ziua decesului de la sotia lui despre decicia lor.Acest testament ce valoare are, poate fi folosit la succesiune, sotia lui este complice la o declaratie falsa (stia situatia lui si despre copii), este un act ce poate fi declarat nul, cine a gresit cand a fost intocmit, notarul sau au fost date declaratii false. Ce este de facut in acest moment? Va multumesc anticipat pentru lamuriri. |
|