Ești aici > Forum > Drept civil

Cum scap de boschetarii din bloc

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 11-06-2024

Situația este următoarea: am achiziționat recent o garsonieră într-un imobil P+3 din sectorul 1. Ulterior, am constatat că în boxele imobilului locuiesc niște oameni sărmani cu aprobarea proprietarului imobilului. Nu există asociație de locatari.

Problemele pe care le întâmpin sunt:

1. Siguranța personală este pusă în pericol. Unul dintre ei are probleme psihice.
2. Zona este foarte murdară și mirosul este insuportabil.
3. WC-ul lor este înfundat și mirosul este oribil. Nu înțeleg cum pot locui în acele condiții.

Intrarea în garsoniera mea se face prin zona boxelor, ceea ce îmi amplifică disconfortul și îngrijorările legate de siguranță.

Întrebarea mea este: ce demersuri legale pot face pentru a scăpa de acești oameni din subsolul blocului și pentru a-mi asigura un mediu de locuit sănătos și sigur? Mulțumesc anticipat pentru orice sfat sau recomandare!
Răspunde
 12-06-2024

In primul rand trebuie sa va strangeti toti locatarii din bloc, incercati prima data sa sunati la politie, daca nu reusesc nici ei solutia ar fi cand numai sunt la subsol, sa blocati caile de acces sa puneti lacate pe boxe.
Răspunde
 12-06-2024

Multumesc mult pentru raspuns, insa proprietarul imobilului a fost de acord cu mutarea lor in subsol
Acum nu se mai implica sau nu vrea sa se mai implice pentru ca locuieste acolo. Este proprietarul intregului bloc, si nu mai sunt ati locatari. Mai stau in chirie cativa, dar sunt angajati de ai dansei.
Aceștia locuiesc de 15 ani acolo si inteleg ca au contract cu cineva sau o societate i-a alocat acolo...
Răspunde
 24-06-2024

Personal, as incerca sa strang cateva date generale precum:

1. Numarul de boschetari si varsta lor estimativa
2. Starea lor psihica (despre care ati vorbit) precum si mirosul insuportabil
3. Potentiale pericole pentru viata, sanatate, etc.
4. Alte aspecte de care va aduceti aminte: daca tipa sau urla noaptea, daca au bautura sau droguri, daca se bat, daca practica proxenetismul, expunere indecenta, sau alte chestiuni asemanatoare.
5. Poze daca ajuta la prezentarea situatiei

Mergeti cu acestea la un avocat si intrebati ce ati putea face in aceste conditii si daca exista potentiale cai de atac legale. Din nefericire aceasta va insemna o sedinta de consultatie juridica pe care va trebui s-o platiti. Alternativ, puteti sa mergeti cu aceste informatii si la Politie si sa-i intrebati ce se poate face (fara intentia de a face o reclamatie).

Deoarece nu aveti prea multi aliati in aceasta situatie, va recomand sa nu mergeti initial la proprietarul blocului daca le este favorabil. Daca se intampla ca boschetarii sa auda ca vreti sa-i dati afara din bloc, s-ar putea sa devina ostili si va agravati situatia fara sa aveti pregatitata o cale de iesire.

Nu stiu in ce masura acestea va sunt de ajutor, dar sper sa va fie de folos si sa rezolvati situatia.

Succes!

PS: Nu am competente de natura juridica. Nu sunt avocat, jurist, procuror, judecator, etc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.