Ești aici > Forum > Drept civil

Contract intermediere imobiliare-posibila clauza exclusivitate

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 18-10-2024
Vizitator
Buna Ziua,

Am vizionat o casa cu ajutorul unei agentii, cu care am semnat si contractul de colaborare si anexa de vizionare. Ulterior, am gasit aceeasi casa listata la o alta agentie, cu un pret mai mic.Probabil ca prima agentie a incercat sa ma faca sa platesc mai mult(dupa vizionare mi-a zis ca de fapt pretul afisat pe site este fara TVA si automat este mai mare cu 19%). Doresc sa achizitionez imobilul cu a doua agentie.

Insa, in contractul primei agentii am gasit urmatoarea clauza:" Odată cu semnarea Anexei 1(anexa 1 se refera la protectia datelor cu caracter personal) conform paragrafului precedent se naște dreptul exclusiv al Intermediarului de a încasa de la
Client Comisionul Standard prevăzut în Condițiile Speciale, sub condiția suspensivă a încheierii Contractului Intermediat
având ca obiect Imobilul descris în Anexa 2 între acesta sau Părțile sale Interpuse și Terțul Interesat ori Părțile Interpuse ale
acestuia din urmă".
Inseamna ca indiferent daca inchei tranzactia de cumparare cu o alta agentie trebuie sa platesc comision si primei agentii?Multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.