Ești aici > Forum > Drept civil

Cand intra in vigoare noul cod de procedura civila pana la urma?

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 28-08-2012
Vizitator
Cand intra pana la urma in vigoare noul cod de procedura civila?

s-au tot laudat ca o sa fie adoptat in septembrie 2012 si nu am mai auzit nimic nou.

Banuiesc ca in contextul asta politic in care presedintele ba este ba nu este nu au putut sa se preocupe de adoptarea lui, dar cand va fi adoptat pana la urma. Adica, vreau o data sigura.
Răspunde
 28-08-2012
Ploiesti

Ioan, Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă a fost republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 545 din 3 august 2012.

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2012 privind modificarea art. 81 din Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă a fost amânată pentru data de 1 februarie 2013.

Deci, teoretic, la 1 februarie 2013 ar trebui să intre în vigoare noul cod de procedură civilă. Dar, nu e nimic sigur.

Până atunci, mulţumeşte-te cu actualul cod de procedură civilă care este destul de bun şi el, cu anumite excepţii.

Avocat in Baroul Prahova specializat in drept civil, penal, CEDO si comercial
Răspunde
 28-08-2012
Vizitator
Eu pot sa pun ramasag ca nu o sa intre in vigoare nici in 2013. Cerintele NCPC sunt mult prea mult pentru ce pot oferi in momentul de fata instantele judecatoresti din Romania. Si cerintele respective pot fi indeplinite doar cu o suplimentare a bugetului justitiei (angajare de noi judecatori etc.). Isi va permite statul asa ceva pana in 2013. Eu sunt convinsa ca nu.
Răspunde
 29-01-2013
Vizitator
Ai pierdut pariul! :)
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.