Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Intrebare referitoare la concursul de notari stagiari

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde 2 Final
 24-06-2015
Vizitator
Am observat ca in tematica ptr cursurile care se organizeaza la Institut apar unele subiecte care nu sunt in tematica de examen. Merge cineva la aceste cursuri? As vrea sa stiu daca trebuie sa invatam si aceste sub, care nu sunt in tem de exam.
Răspunde
 17-08-2015
Vizitator

Buna! Eu incerc de 2 ani sa intru la notari, dar au un sistem destul de aiurea si prost pus la punct. Intra cine ^trebuie^.. Bani aruncati pe fereastra. Mult succes si multa rabdare pt cine vrea sa dea!
Răspunde
 19-08-2015
Vizitator
Si eu incerc de doi ani sa intru, probabil asta e ultimul si ma voi orienta spre avocatura sau INM, dar cunosc persoane care doar au invatat si au intrat si asta ma face sa mai incerc. Trebuie sa recunoastem ca sistemul s-a schimbat un pic - au renuntat la aberatia de a fi nevoie sa te ia un ``notar indrumator`` ca sa intri in concurs. Atunci puteai spune ca intra ``cine trebuie``. Acum daca esti ft ft bine pregatita chiar nu ai cum sa nu intri. Din pacate, stiu si cateva cazuri de persoane care au invatat bine, au intrat si au si abandonat din cauza ca este nevoie de o investitie considerabila sa incepi in meseria asta: birou, secretara, taxe la organele profesiei.. Asa ca desi au intrat stand inchisi in casa si cate un an de zile ca sa invete, au renuntat in 3-4 luni de cand au deschis biroul pentru ca ``aduceau bani de acasa``. Eu totusi cred ca daca te-ai angajat intr-o asemenea lupta si ai avut puterea sa inveti atat, trebuie sa ai si in continuare. Dar e cert ca dupa testul destul de greu al concursului, continua lupta cu strangerea clientelei care poate e mai grea chiar decat concursul:/ Succes!
Răspunde
 19-08-2015
Vizitator
Mulțumesc la fel. In ce cameră dai?
Răspunde
 20-12-2017
Vizitator
Institutul Notarial Român a anunțat că examenul pentru cei care vor să devină notari stagiari va avea loc pe 21 februarie anul viitor, iar înscrierile se pot face cu cel puțin 25 de zile înainte de data examenului. Nu se mai susține probă orală, ci doar un examen grilă cu 100 de întrebări, jumătate dintre ele fiind din procedură și legislație notarială.
Sunt scoase la concurs, în total, 44 de posturi în toată țara. Găsiți mai jos lista.

Lista privind numărul de locuri destinate examenului sau concursului de dobândire a calităţii de notar stagiar pentru anul 2017

Camera Notarilor Publici / Număr total de locuri
Aba Iulia - 3
Bacău - 2
Braşov - 2
Bucureşti - 6
Cluj - 4
Constanţa - 2
Craiova -4
Galaţi - 3
Iaşi - 2
Oradea - 2
Piteşti - 2
Ploieşti - 3
Suceava - 2
Târgu Mureş - 2
Timişoara - 5
TTAL 44
Răspunde
 20-12-2017
Vizitator
Super, cei care aveau impresia ca-s covrigi in coada in notariat si bani dati pe gratis au ocazia sa descopere, ca si avocatii, cam cat de usor e sa practici o profesie liberala si cum ploua cu bani peste ei. Sau stai, oare de ce se suspenda anual zeci de notari din profesie? O exista vreun motiv... nu stiu, hai sa luam examenul, sa investim in birou si vedem la urma :)) Succes si cu capu inainte! Ileana, nu stiu daca ai devenit notar sau nu, dar intelept ai grait.
Răspunde
 20-11-2021
Vizitator
Nici în avocatura nu umbla câinii cu covrigi în coadă, taxele sunt mari, statul, organele profesiei, trebuie sa mai și mănânci etc..
Răspunde
Răspunde 2 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.