Ești aici > Forum > Drept civil

Re:poprire pe salariu si pe contul de salariu

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde 2
 26-08-2016
Vizitator
Avem de furcă cu o haită de de hiene...sunt judecat în 3 dosare încă de acum 10 ani....de 8 ani am divortat,si de 7 ani sunt recăsătorit,am si o fetiță de 5 ani una peste alta locuiesc si cu chirie... Am 3 popriri pe salariu, am avut 2 până astăzi, 1/3 îmi oprea de la muncă,iar1/3 banca,in cele 3 dosare am în jur de 60.000 lei dintr un salariu de 1600 lei ,adică voi lua pe luna doar 800 de lei,stau si ma întreb ,eu kiar nu am nici un drept în țara asta....?
Răspunde
 15-10-2016
BANAT - VESTUL ȚĂRII

Este total absurd și ilegal ce face executorul judecătoresc. Vorbiți cu angajatorul să nu vă mai plătească salariul prin cont bancar, ci să vă dea banii direct de la casieria firmei.
Așa o să aveți poprire de maxim 50% numai din salariu direct de la sursă.
Explicați-i executorul care blochează și contul, și dacă nu vrea să coopereze, îi puteți face plângere penală, direct la parchet.
Răspunde
 15-10-2016
BANAT - VESTUL ȚĂRII

Faceți plângere penală executorului judecătoresc direct la parchet, pentru încălcarea cu rea-credință a art. 728 din NCPC - LIMITELE POPRIRII.
Răspunde
 15-10-2016
BANAT - VESTUL ȚĂRII

Nu este legal. Puneți presiune pe executorii judecătorești prin plângeri penale.
Faceți plângere penală executorului judecătoresc direct la parchet, pentru încălcarea cu rea-credință a art. 728 din NCPC - LIMITELE POPRIRII.
Răspunde
 20-10-2016
Vizitator
Buna ziua,

Am un salariu de 2500 Ron net, din care plătesc rata la o bancă 500 Ron. Am avut un alt credit, unde am întârziat, dar am plătit în continuare, iar acum am primit înștiințare de executare.

Întrebarea era, dacă mi se oprește 1/3 din salariul net sau 1/3 cu tot cu rata pe care o plătesc deja la cealaltă banca...

Mulțumesc anticipat!
Răspunde
 22-10-2016
Vizitator
As dori sa stiu daca indemnizatia de la decret lege 118 din 1990 poate fi poprita
Răspunde
 26-12-2016
Vizitator
platesc o executare silita ,am o pensie lunara de 720ron si am fost obligata,in prima faza sa inprumut suma toata la banca,apoi vor sa platesc un sfert din pensie,platesc 200 ron la banca transilvania,nu este multumita salariata de la biroul se executare,VA ROG SA-MI SCIETI CARE ESTE SUMA MINIMA SI MAXIMA DIN PENSIA MEA ,PENTRU A MA PUTEA INTRETINE ,TINAND CONT CA FAC PE TIMP DE IARNA INPRUMUT SI LA CASA DE PENSII VA MULTUMESC
Răspunde
 17-01-2017
Vizitator
Buna ziua,
Suma ce va poate fi poprita maxim este de 237,6 lei, adica 1\3 din pensie.
Răspunde
 08-02-2017
Vizitator
buna ziua!am o intrebare am un cont deschis la o banca si am ramas restanta 1150 numai restanta plus 679. cardul de credit am fost la banca si mi sa spus ca imi vor face poprire pe tot salariul este voie.... eu stiam ca numai 33% din salariu se poate.....
Răspunde
 15-05-2017
Vizitator
Am trei popriri pe salar, mi de virează popririle direct din salar,iar jumătate îmi revine scotandu.i cu cardul.
Azi insa din 1170 cât indică fluturașul de salar,am primit 840.
Cum îmi puteți da un răspuns?
Răspunde
 31-07-2017
Vizitator
Cel mai mare rau nu poate fi catalogat de un ignorant ca tine . Sunt multi ca tine pe mizeriile aste a de retele care se cred "destepti " in fata tastaturii , singuri cu ei insisi si cuprinsi de inspiratia micimii mintii lor . Lasa comentariile a aste STUPIDE si nu mai fa comparatii politice pe un subiect care nu are nici o legatura cu asta . Limiteaza-te la ce ai in fata si ajuta daca poti , daca nu taci dracului din gura!
Răspunde
 31-07-2017
Vizitator
Cel mai mare rau nu poate fi catalogat de un ignorant ca tine . Sunt multi ca tine pe mizeriile aste a de retele care se cred "destepti " in fata tastaturii , singuri cu ei insisi si cuprinsi de inspiratia micimii mintii lor . Lasa comentariile a aste STUPIDE si nu mai fa comparatii politice pe un subiect care nu are nici o legatura cu asta . Limiteaza-te la ce ai in fata si ajuta daca poti , daca nu taci dracului din gura!
Răspunde
 31-08-2017
Vizitator
Buna ziua am salariu de 1450 ron si mi se opreste o 1/3 tin sa precizez ca 1450 este sal. net eu cu cat mai raman din sal. brut de1000 ron. Multumesc.
Răspunde
 14-03-2018
Vizitator
Buna ziua.daca mi se pune proprire pe cont sunt afaectati si cei din familie?(frate mama sora etc.)imi pot incasa salariul pe un alt cont,cum ar fi al fratelui meu?

va multumesc
Răspunde
 13-06-2018
Vizitator
Buna ziua,am retinere din salar 1/2 direct de la servici pentru doua datorii, a venit si a treia si mii se retine din cealalta jumatate din cont.Este corec acest lucru?
Răspunde
 09-10-2018
Vizitator
Buna ziua si eu am un venit de 1200 de lei problema e ca mi a venit 2 propri de salar toata suma duce undeva la 70 de milioane ce trebuie sa fac daca o proprire este la firma si cealata la banca de unde imi iau salaru cat la suta trebuie sa imi ia ca firma mi a Luta undeva la 390de lei iar daca ma duc la banca imi iau si eii pt cealata proprie vreo 400 de lei plus de asta o sa imi ia si pt cea de la firma inca vreo 200 de lei si eu atunci normal ar trebui sa iau un salar de 400 de lei cum sa traiesc cu acesti bani ce sa fac sunt foarte disperata cum ma descurc caci pe hartile ale de la executor scrie ca 15 % dar firma si banca imi iau mai mult de ce cum vine asta unde sa ma duc cu cine sa vb. Va rog sa ma ajuta ti.
Răspunde
 09-05-2022
Vizitator
Buna ziua, este corect ca o poprire sa se aplice asupra indemnizatia de hrana acordata conf. legii 153/2017?
Răspunde
 09-05-2022
Vizitator
@Neagoe
O asemenea poprire, daca e dovedita, e ilegala. Se poate face contestatie la executare impotriva acestei masuri.
Răspunde
 12-07-2023
Vizitator
Am o mare rugăminte! Unde pot face o refinanțare a popririi astfel să rămân cu o singură rata?. Am poprire sunt pensionara și nu am cu ce plăti chiria și lumina
Răspunde
 12-07-2023
Vizitator
2018 Provident ,2023 birou de credite rapide am luat o data 15 milioane, a doua oară 10 milioane si acum plătesc 40 și 40 milioane pt că am 2 hotărâri!
Răspunde
Răspunde 2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.