Ești aici > Forum > Drept civil

INGINER COLEGIU?

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 08-10-2013
Ro

fvhobincu@gmail.com
Subiect: Inginer colegiu - studii universitare?
Buna ziua,
In perioada 2000-2003 a existat un o sectie in cadrul Universitatii tehnice din Cluj Napoca de Inginer Colegiu. Pe diploma scrie Diploma de absolvire si nu de licenta desi am dat un examen de final ca si cei de la 5 ani: un examen scris din patru materii si un examen oral de prezentare a lucrarii de diploma(un proiect).
Sunt foarte multi colegi in situatia asta in tara, deoarece acest sistem de invatamant a durat din 1999- 2005 si o parte din noi am dorii sa facem cursuri postuniversitare sau master. Este posibil conform legislatiei din Romania?
Nu am gasit nicaieri o lege care sa spuna exact ce presupune titulatura de ing colegiu.

Cu respect
Hobincu Felix V
Răspunde
 27-02-2015
Vizitator

In aceiasi situatie ma aflu si eu.Am terminat colegiul in cadrul universitatii politehnica bucuresti sectia M.D.(matriale si defetoscopie) si am sustinut o lucrare de proiect pentru care am obtinut diploma de inginer colegiu in anul 2001.Tin sa precizez ca durata studiilor a fost de 3Ani si ca in initial in 98 cand noi ne-am inscris erau subinginerii dupa care s-a schimbat legea si ne-au trecut la ingineri colegiu.in fine ideea e ca nu prea santem recunoscuti pe nicaieri cu diploma asta ma intreb oare daca sant considerate ca studii superioare?De curand am vrut sa ma inscriu la un curs de evaluator de riscuri pe ssm si nu pot sa sustin acest curs deoarece nu am studii superioare de 5 ani si nu mai stiu ce sa cred.
Răspunde
 12-02-2017
Vizitator
Vreau o lamurire privind statutul unui inginer colegiu,el poate fi angajat ca inginer?
Răspunde
 25-08-2020
Vizitator
Am diploma de inginer colegiu in domeniul auto si sunt incadrat inginer autovehicule rutiere
Răspunde
 19-06-2023
Vizitator
Pe ce post poate fi angajat un inginer colegiu ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.