Ești aici > Forum > Drept civil

Art1375 cod civil

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 26-04-2012

daca am fost atacata de un caine cu stapan , am suferit o tripla factura ,imobilizata 3 luni in ghips ,conform art 1375 ,am castig de cauza daca il dau in judecata ?
Răspunde
 27-04-2012
Vizitator

Proprietarul cainelui raspunde de prejudiciul cauzat de animal, chiar daca acesta a scapat de sub paza sa si independent de orice culpa. Independent de orice culpa inseamna ca proprietarul raspunde de prejudiciul cauzat, indiferent de cine sau cum se face vinovat de scaparea cainelui de sub control.

Va trebui sa initiati o actiune in pretentii la judecatoria competenta, sa atasati la actiune toate actele si dovezile pe care le aveti la indemana pentru a proba prejudiciul material creat efectiv (facturi, chitante, bilet iesire din spital etc.) pe langa daunele materiale va trebui sa cereti si daune morale. Va recomand sa va adresati unui avocat.
Răspunde
 28-04-2012
Vizitator
Multumesc dar sunt in imposibilitate de a angaja un avocat in conditiile in care sunt fara munca de 2 ani , nu stiu cat m-ar costa un avocat sa ma reprezinte . Imi puteti raspunde daca pot cere daune morale pentru cele 3 luni cat am stat in gips , si mai am cel putin inca 6=7 luni de recuperare , am avut piciorul rupt in 3 locuri plus o fisura in calcai , merg destul de greu , mai trebuiesc masaje si recuperari dar nu stiu in ce consta daunele morale , imi trebuiesc documente sau pur si simplu pot cere o suma , sa zicem 4-5000 lei pentru ce am patitsi greul care ma asteapta cu recuperarile si tratamentele , am 48 de ani si acum oasele se refac mai greu , multumesc anticipat .
Răspunde
 29-04-2012
Vizitator
Judecatorul nu poate dispune acordarea unor sume doar pe baza unor presupuneri, trebuie acte.. mai ales ca sa dovediti prejudiciul material.

In ceea ce priveste prejudiciul moral, acesta poate fi susceptibil de a fi apreciat in functie de situatie, respectiv ce hobby-uri aveati dvs., ce nu mai puteti face acum din cauza ranii suferite. Va zic, va trebuie un avocat in speta ca altfel veti omite foarte multe cereri la care aveti dreptul si pentru ca nu va cunoasteti drepturile indeajuns, nu veti sti sa le invocati. Incercati sa angajati un avocat cu un onorariu mai mic la inceput si caruia sa-i dati apoi un onorariu de succes in functie de hotararea instantei,
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.