Am urmatoarea problema: In blocul in care locuiesc exista un apartament al carui proprietar a acumulat datorii foarte mari la furnizorul de utilitati si la asociatia de proprietari. Cu toate acestea, desi apartamentul arata jalnic(este deconectatchiar şi de la energie electica), proprietarul a adus niste chiriasi cu care a incheiat un contract de comodat sub semnatura privata, desi nu a participat la imbunatatirile facute de locatari, in regie proprie la amenajarea/renovarea scarii(zugraveala pe casa scarii, inlocuirea geamurilor, reparatia scarilor, a acoperisului,etc.). Chiriasii despre care vorbesc, au un comportament total inadecvat - fumeaza in apartament si pe casa scarii(in conditiile in care toti locatarii scarii sunt nefumatori), mirosul de fum intrand prin aerisirile din baie in toate apartamentele de deasupra(apartamentul cu pricina fiind la parter); au adus in apartament si un caine(maidanez), care bineinteles creaza disconfort celorlalti proprietari, etc. Intrebare: Care ar fi modalitatea legala sa ,, scapam" de acesti ,, musafiri nepoftiti", care nu stiu sa respecte ,,regulile casei" in care au intrat şi se complac sa traiasca in conditiile descrise mai sus Caror organe ale statului ne putem adresa, si ce putem invoca ? Am facut o sesizare scrisa la Primarie, prin Asociatia de proprietari, iar Primaria ne-a raspuns laconic ca nu este treaba lor şi sa ne adresam altor organe ale statului. Aştept pareri. Multumesc anticipat pentru raspunsuri. |
|