Forum întrebări juridice - Drept civil |
|
|
24-12-2011 |
 | FlorinaC Vizitator |
| Buna seara! As avea si eu o intrebare despre o situatie mai speciala! Parintii mei au cumparat impreuna o parte ditr-un imobil situat in Tineretului, respectiv jumatate din parterul imobilului si etajul imobilului. le-au amenjat ca 2 apartamente distincte cu intrari separate, unul pe jumatatea parterului, celalalt la etaj pe toata suparafata casei. la divortul parintilor mei, prin partaj mamei i-a ramas apartamentul de la parter, tatalui meu apartamentul de la etaj. Tatal meu a decedat in septembrie anul acesta. era recasatorit, deci sotia a ramas posesoarea apartamentului de sus, pana la definitivarea succesiunii dupa tatal meu. din cauza neintelegerilor dintre mine si sotia tatalui meu, ne-am decis sa vindem apartamentul de jos proprietatea mamei, si sa scapam de tot stresul si supararea, si am gasit chiar si cumparatori. Problema este ca acest imobil nu are cadastru facut, si ne-am lovit de faptul ca nu putem colabora in nici un fel cu sotia tatalui meu. Am intrebat un topograf si ne-a spus ca el poate face cadastru chiar fara acceptul doamnei, dar mai greu este apoi la notar cand se face trimiterea dosarului pentru cartea funciara. ne-a sugerat sa intrebam un notar. Exista vreo posibilitate sa o ocolim pe doamna respectiva si a ne obtine actele necesare vanzarii proprietatii noastre personale?! Va multumesc anticipat! Astept un raspuns si eventual o intrevedere! | |
|
|
|
29-12-2011 |
 | Valy777 Vizitator |
| Pentru cadastru nu cred ca ar fi probleme , semneaza mama ca si coproprietar hirtiile pentru cadastru si se face planul general - inregistrindu-se proprietar mama si sotul decedat , mai greu va fi cu apartamentarea ulterioara ( adica impartirea in doua - ap 1 si ap 2 ) ca sa poti vinde pe ap 2 , va fi greu si cu accesul in apartamentul de sus -cadastristul trebe sa intre sa masoare apartamentele . Mama vitrega are o cota ca sotie supravietuitoare din apartamentul de sus , tu ca fiica ai restul daca faceti succesiunea . Sunt curios ce solutie va da Secretariatul , dar cred ca pentru tine ,e mai bun un partaj voluntar intre tine, mama ta si mama vitrega -asta presupune un compromis si venirea de buna voie la notar . Pe instanta va fi un dezastru - partajarea - si va dura fff mult iar la final dupa expertize , apeluri , recursuri etc ...culmea trebe tot la notar sa ajungeti -asta e traim in Romania . In concluzie ...trebe cineva sa ii deschida capul la mama vitrega sa o faca sa inteleaga ca numai daca veniti la notar va fi ok si ....mai ieftin . Cu cumparatorii eventual puteti face un antecontract sau o promisiune bilaterala de vinzare cumparare ,ca sa nu ii pierdeti si binenteles daca vor si sunt dispusi sa astepte . Bafta in continuare | |
|
|
|
29-12-2011 |
 | Valy777 Vizitator |
| Cred ca am gresit un pic cu raspunsul meu anterior , am observat ulterior ca ai spus ca parintii tai sunt deja partajati . In cazul asta e simplu , voi vreti sa vindeti apartmentul care a revenit prin partaj mamei tale - nu ai nevoie decit de mama sa vrea , actul de partaj exista , cadastristul face cadastru si se ocupa de cartea funciara - deci nu vad ce va blocheaza - decit daca mai sunt alte aspecte care nu le-ai precizat Eu in raspunsul anterior , nu luasem in calcul faptul ca parintii tai sunt deja partajati -lucru ce simplifica uluitor de mult situatia | |
|
|
|
29-09-2012 |
 | Razvan Vizitator |
| Doresc sa achizitionez un imobil prin vanzare-cumparare, cu 4 proprietari; toti patru trebuie sa semneze actul de vanzare sau 3/4 sunt de ajuns? Minoritatea se supune majoritatii? | |
|
|
|
29-09-2012 |
 | Notar DB Vizitator |
| Pt. Răzvan: cei patru proprietari pot înstrăina cotele lor, dar nu şi pe cea a unui coindivizar care nu doreşte să vândă. | |
|
|
|
05-05-2016 |
 | Constantin maria Vizitator |
| Buna ziua in 2011 mi-a facut mama mea act de vanzare cumparare si avocatul meu nu a cerut cadastru; eu acuma as vrea sa fac cadastru spunetimi cum sa fac .va multumesc | |
|
|
|
11-03-2020 |
 | Betty Vizitator |
| Buna ziua! Împreuna cu soțul meu avem am cumpărat un apartament înainte de a fi construit. Construcția nu s-a finalizat, si nu se va mai finaliza, deoarece constructorul este judecat penal. Blocul este terminat, locuim in acest apartament, dar nu avem acte legale. Exista vreo posibilitate de a vinde acest apartament? Avem doar un act care spune ca noi suntem proprietarii, ceva provizoriu. | |
|
|
|
11-03-2020 |
 | Consultant legal Vizitator |
| Daca dvs si sotul dvs sunteti trecuti proprietari ai apartamentului in Cartea Funciara atunci dvs si sotul dvs puteti vinde apartamentul destul de simplu unei alte persoane, care la randul ei isi va inscrie dreptul de proprietate pe apartament in Cartea Funciara. Daca dvs si sotul dvs nu sunteti trecuti proprietari ai apartamentului in Cartea Funciara, atunci trebuie, cu actele legale provizorii pe care le aveti pe apartament, sa solicitati registratorului de la Cartea Funciara inscrierea dvs si a sotului dvs ca proprietari ai apartamentului in Cartea Funciara, si daca reusiti sa realizati aceasta intabulare, inscriere a dreptului de proprietate atunci puteti vinde apartamentul destul de simplu unei alte persoane. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |