Ești aici > Forum > Drept civil

Acordul vecinilor pentru deschiderea unui spatiu comercial

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 12-04-2016
Vizitator
Buna ziua!
Intentionez sa deschid un spatiu comercial la tara si mi s-a zis de la Biroul de Urbanism al Primariei Locale ca am nevoie de acordul celor 2 vecini, sub forma de declaratii notariale. Problema este urmatoarea: in curtile celor doi vecini functioneaza inca de la sfasitul anilor 90 spatii comerciale, pe langa casele in care locuiesc ei. Noua nu ne-a fost solicitat la vremea respectiva niciun acord. Avand in vedere ca spatiul comercial pe care intentionez sa il deschid va intra in concurenta cu cele doua ale vecinilor, ma tem ca acestia vor refuza sa imi dea acordul respectiv (cu privire la unul dintre ei am idicii in acest sens). Este normala o asemenea situatie? Exista prevederi legislative care sa reglementeze aceasta situatie particulara in care vecinii sunt atat persoane fizice cat si juridice? Daca vecinii refuza, pot sa atac in vreun fel acest refuz?
Va multumesc!
Răspunde
 28-04-2016
BUCURESTI

diantty a scris pe 12-04-2016:
Daca vecinii refuza, pot sa atac in vreun fel acest refuz?
Va multumesc!

Da, se poate ataca refuzul in instanta daca nu exista argumente intemeiate pentru care sa nu va dea acordulu - cu alte cuvinte, daca fac un "abuz de drept".
Partea foarte proasta este ca eventualul proces dureaza de 2-3 ori mai mult decat constructia unei case :)
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.