Buna ziua, In 2007 am cumparat o casa gata construita, cu toate actele in ordine, si acum noul vecin (care a preluat o darapanatura de casa vecina) , doreste sa isi construiasca o casa lipita pe zidul comun....are voie? La contractul de cumparare nu a existat un acord al fostilor vecini (de fapt, la momentul acela nici nu se stia care sunt, actualul vecin a cumparat drepturile litigioase....), nici vanzatorii nu ne-au informat referitor la posibila problema cu "ferestre baie in peretele comu)....cum putem impiedica actualul vecin, fara a-i plati ceva, sa construiasca lipit de noi si astfel sa ne 'acopere" aerisirile de la bai? Putem sa il obligam sa isi construiasca casa la o distranta de cca 1 - 1,5 m de peretele comun, dar fara a-i plati ceva bani, ca despagubiri morale, ca astfel el "pierde" acei metri din proprietate? probabil e vorna da 1 m x 10 m adancime, cca 10 mp.... Mi-ar fi foarte utila macar o indicatie und esa gasesc ceva raspunsuri, pt ca in cateva zile am o prima discutie pe subiect....multumesc anticipat! |
|