Ești aici > Forum > Drept civil

Ferestre baie in zidul comun cu cel al vecinului

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 01-06-2016
Vizitator
Buna ziua,
In 2007 am cumparat o casa gata construita, cu toate actele in ordine, si acum noul vecin (care a preluat o darapanatura de casa vecina) , doreste sa isi construiasca o casa lipita pe zidul comun....are voie? La contractul de cumparare nu a existat un acord al fostilor vecini (de fapt, la momentul acela nici nu se stia care sunt, actualul vecin a cumparat drepturile litigioase....), nici vanzatorii nu ne-au informat referitor la posibila problema cu "ferestre baie in peretele comu)....cum putem impiedica actualul vecin, fara a-i plati ceva, sa construiasca lipit de noi si astfel sa ne 'acopere" aerisirile de la bai? Putem sa il obligam sa isi construiasca casa la o distranta de cca 1 - 1,5 m de peretele comun, dar fara a-i plati ceva bani, ca despagubiri morale, ca astfel el "pierde" acei metri din proprietate? probabil e vorna da 1 m x 10 m adancime, cca 10 mp....
Mi-ar fi foarte utila macar o indicatie und esa gasesc ceva raspunsuri, pt ca in cateva zile am o prima discutie pe subiect....multumesc anticipat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.