Ești aici > Forum > Drept civil

Incheierea antecontractului de vanzare-cumparare pt. un apartament ce se va construi!

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 06-07-2016
Vizitator
Buna ziua,

Am incheiat in luna iunie 2016 un contract de rezervare pentru un apartament nou in Bucuresti-Berceni care se va construi in viitor, lucrarile constructiei vor incepe in august. Pe rezervare nu scrie nici cand incep, nici cand termina constructia, scrie doar suma si locatia unde va fi apartamentul. Eu am vrut sa achit toata suma pentru a beneficia de reducerea de 5% din valoarea apartamentului. In contractul de rezervare pentru a beneficia de reducerea de 5%, este prevazuta clauza ca pana la sfarsitul lunii august 31.08.2016 sa achit contravaloarea totala a locuintei, data cand se va incheia antecontractul de vanzare-cumparare. Dupa spusele verbale ale constructorului, blocul va fi finalizat in sept.2017.Este legal ca la data incheierii antecontractului sa achit toata valoarea apartamentului? Am siguranta ca voi avea locuinta? Ce conditii as putea sa includ in antecontract pentru a fi sigura ca nu ma pacalalesc? Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc!
Răspunde
 11-08-2016
BUCURESTI

Diana-Maria Pop a scris pe 06-07-2016:
Este legal ca la data incheierii antecontractului sa achit toata valoarea apartamentului?

Legal este. Sigur, nu prea :) Daca este un dezvoltator de mare incredere, atunci va puteti asuma acest risc. Dar pentru a vedea daca este de mare incredere sau nu trebuie efectiv sa faceti verificari cu privire la firma - istoric procese, capital, extras registrul comertului etc.
Diana-Maria Pop a scris pe 06-07-2016:
Ce conditii as putea sa includ in antecontract pentru a fi sigura ca nu ma pacalalesc? Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc!

Puteti include orice clauze conditii, o persoana juridica daca intra in faliment sau insolventa va va restitui banii foarte greu sau deloc deoarece in astfel de cazuri sunt foarte multi creditor la masa credala. Din cauza asta zic sa insistati mai intai pe credibilitatea firmei, pe numarul de imobile finalizate pana acum, vechime etc. si mai putin pe clauze cu care sigur va va ajuta notarul.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.