Ești aici > Forum > Drept civil

Certificat de calitate de moștenitor în lipsa unuia dintre frați

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 07-07-2016
Vizitator
Bună seara! Suntem trei moștenitori după mama decedată acum 13 ani și nu am făcut succesiunea. Având contractul casei pe numele mamei, cei de la Evidența Populației mi-au cerut un certificat de calitate de moştenitor pentru a mi se elibera cartea de identitate . La notariat ni se cere prezența tuturor moștenitorilor pentru acest certificat, dar unul din frați nu este în țară și nici nu va veni curând. Există o altă variantă pentru a-mi dovedi această calitate de moştenitor în lipsa fratelui?
Răspunde
 11-08-2016
Vizitator

Este obligatoriu cel putin certificatul de calitate de mostenitor obtinut de la notarul public in aceasta situatie.
Daca fratele respectiv nu este in tara poate foarte bine sa mearga la un consulat sa va imputerniceasca pe unul dintre voi printr-o procura ca sa luati certificatul de calitate de la notar. Atentie sa nu faca procura la un notar strain ca pot fi probleme cu recunoasterea ei in Romania.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.