Ești aici > Forum > Drept civil

Mostenirea unui teren ce apartine parintilor

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 13-09-2016
Vizitator
Bună ziua,

În primul rând aș dori să prezint situația și anume un teren deținut cu contract de vănzare/cumpărare de ambii părinți ai mei de la bunicul meu din partea mamei dar teren care este tot întăbulat pe numele bunicului meu.
De un an jumate tatăl meu a decedat din motive de sănătate și de atunci partea lui a terenului a rămas tot așa fără a fi făcută o moștenire pe nimeni.
Eu aș dori să știu în această situație demersurile pe care trebuie să le urmez ca eu să cumpăr terenul iar apoi să îl întăbulez, cele mai bune opțiuni pe care le am și la cât să mă aștept din punct de vedere financiar.

Mulțumesc mult și aștept răspunsuri.
Răspunde
 13-09-2016
Vizitator

Buna ziua,

nu trebuie sa cumparati terenul. Daca acesta a apartinut tatalui dvs atunci, in calitate de mostenitor al tatalui sunteti coproprietar asupra terenului impreuna cu mama dvs. Mergeti la un notariat din orasul/localitatea unde tatal dvs a avut ultimul domiciliu si cereti dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui dvs.

Avocat Constantin Boncu
Răspunde
 18-09-2016
Vizitator
Vesti bune, cât despre partea cu întăbularea ați puteam să îmi oferiti detalii?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.