Ești aici > Forum > Drept civil

Pensie intretinere

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 23-10-2016
Vizitator
Buna ziua.Pe data de 22/06/2016 s-a terminat divortul,cei 2 copii minori ramanand in custodia mea,iar in sentinta pronuntata de tribunal s-a stabilit ca fostul sot sa plateasca pensie de intretinere de 33 % din venitul realizat incepand cu data de 24/11/2014 ceea ce nu s-a intamplat,nu a dat nici un banut pana acum si nici de copii nu s-a interesat.In august am dus copii s-al vada ptr ca baiatul de 4 ani il tine minte si intreaba mereu de el.De atunci ai vede regulat fara restrictii,si pana la urma e dreptul copiilor sa intretina relatii cu ambii parinti.
L-am rugat sa-mi plateasca retroactiv pensia ce o datoreaza,stabilita in instanta de altfel,dar el gaseste mereu scuze,cum ca nu castiga destul si nu are de unde.Mentionez ca nu lucreaza legal niciunde,nu e angajat,doar mama lui are certificat de producator si lucreaza (banuiesc)sub acoperirea dansei.Nu are nimic pe numele lui,totul e pe numele parintilor.
In consecinta cum pot sa-l fac sa-mi plateasca suma datorata?Vreau sa-i fac plangere penala prelabila la parchetul de pe langa tribunalul Bacau,dar neavand nimic pe numele lui si nici un venit pot sa-i faca ceva?Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine,ptr ca chiar imi este foarte greu singura cu 2 copii.
Multumesc pentru raspuns.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.