In calitate de creditor am solicitat deschiderea unei proceduri de executare silita impotriva unui debitor , alegand un executor judecatoresc , pe ca il cunosteam de mai multi ani de zile ca fiind o persoana integra si care putea si trebuia sa actioneze in spiritul legii si cu obiectivitate , dar cu care nu mai interactionasem de ceva vreme . La catva timp dupa admiterea cererii de incuviintare a executarii silite , executorul judecatoresc ales de mine , " s-a sucit " , ma trateaza nu ca pe un necunscut , ci parca chiar ca pe un dusman , imi vorbeste urat si cu dispret ( desii ne cunosteam si intre noi era o relatie relativ amicala ) , imi respinge apelurile telefonice pe care i le initiez pentru a imi da relatii despre mersul procedurii de executare silita , alteori nu imi respunde la telefon , ii trimit mesaje prin care ii solicit sa stabileasc o data si o ora pentru a ne putea intalnii in scopul de a imi comunica stadiul desfasurarii procedurii de executare silita , mersul acestei proceduri , ce ar mai trebuii facut pentru ca procedura sa se desfasoare cu obiectivitate , cu transparenta si in regim de urgenta , dar legal , mesaje la care nu primesc nici un respuns . De mentionat ca suma pentru care s-a deschis procedura de executare silita este una de peste 100.000 euro si pentru restuirea careia s-au instituit ipoteci pe cateva imobile , imobile a caror obtinere si re-valorificare ar aduce beneficii si mai mari . Tind sa cred ca executorul meu s-a sucit in raport cu mine si are interesul de a denatura cursul executatarii silite in scopul ca imobilele sa revina unor altor persoane .... , ori poate pentru a-l favoriza pe debitor , nu stiu , cert este ca atitudinea acestuia , fata de mine , este una de rea vointa si parca de dusmanie . Care sunt motivele temeinice , in acceptiunea Codului de Pr Civila si care ar determina instanta de executare sa admita si sa dispuna inlocuirea executorului judecatoresc ( ales de mine !!! ) ? |
|