Ești aici > Forum > Drept civil

Impartire bunuri în urma unui concubinaj (dupa 3 ani de la despărțire)

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 19-04-2017
Vizitator
Intre 2008-2014 am avut o relație de concubinaj, locuind împreună în apartamentul proprietate personală.
La despărțire şi-a luat toate bunurile personale fără nici o obiecţie din partea mea: haine, încălţăminte, obiecte casnice (cratiţe, tigăi, aspirator, uscător păr, etc).

După 6 luni de la plecare (în 2015) a revenit cu noi pretenţii şi anume Televizorul, calculatorul şi maşina de spălat, în natură sau despăgubire în bani. Cu chestia asta eu nu am fost de acord. Motivarea ei este că pe parcursul relaţiei din banii adunaţi la comun s-au făcut reparaţii la apartament (am pus termopane, am schimbat uşa, gresia şi faianţa în baie), cheltuieli pe care ea nu este dispusă să le suporte (chiar dacă a făcut uz din plin de ele pe perioada relaţiei).

Ieri am primit o scrisoare de la Tribunal (la aproape 3 ani de la despărțire).
Pe scurt, mi se cere să DEPUN O ÎNTÂMPINARE având calitatea de pârât în dosarul XXX prin care sunt chemat în judecată (este prima dată când aflu că am fost chemat în judecată).

Tot în plic am găsit și o CERERE către TRIBUNAL prin care fosta concubină solicită chemarea mea ÎN JUDECATĂ și PERSONAL LA INTEROGATORIU și formulează ACȚIUNE CIVILĂ pentru recuperarea unor bunuri personale (Televizor, calculator şi maşina de spălat).

ÎN PROBATORIU sunt enumerate:
- proba TESTIMONIALA a două persoane (pe care eu nu le cunosc și care niciodată nu au fost la mine în casă;
- probă cu interogatoriul pârâtului;

Totodată reclamantă invocă art 411 alin 2 CPC prin care solicită judecarea în lipsa reclamantului (adică ea).

Pentru mine este clar că este vorba de o acțiune de hărțuire și nimic mai mult deoarece nu văd cum se poate justifica "deranjul" pentru niște obiecte nesemnificative. Totodată vreau să precizez că niciunul din obiectele cerute nu mai există fizic, deci nici dacă vreau nu le pot da înapoi deoarece fiind uzate fizic și moral le-am schimbat între timp cu altele noi. Pe de altă parte din moment ce a plecat de aproape 3 ani mai are dreptul să ceară obiectele pe care teoretic le-a abandonat?

Ce mă sfătuiți să fac?
Eu aș opta să nu mă prezint la nici o citație pentru că efectiv nu merită deranjul și nici a-i oferi satisfacția că ma pus pe drumuri (am și eu servici, altă relație, etc,). Sunt șanse să câștig în acest caz?
Dacă totuși se ajunge la proces și îmi recomandați să merg aș dori neapărat anularea cererii bazate pe 411 alin 2 CPC astfel încât și reclamanta să participe personal la proces.

Vă mulțumesc anticipat.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.