Buna ziua Am platit 1000 euro pentru rezervarea unui imobil. Pentru ca nu m-am priceput, scria in contractul de rezervare, neautentificat de vreun notar, ca renunt la acesti bani daca nu mai semnez promisiunea de vanzare. Apoi, am observat apoi, ca in promisiune nu este stipulata nicio clauza in care imi pot primi avansul (de 20%) inapoi in cazul in care banca nu imi ofera finantarea. (acestea pot fi din varii motive, desi doamna de la banca - pe care mi-a recomandat-o agentul - mi-a spus ca ma incadrez analizand o simulare). In aceasta promisiune, erau adaugate alte clauze prin care, ma obliga la platirea a 1/3 din pretul de vanzare in cazul in care nu ma prezentam sau refuzam ulterior sa semnez contractul. Am incercat sa negociez aceste clauze, adaugand una standard care ma apara ca si cumparator si altele in care vanzatorul sa aibe aceleasi penalizari ca cele impuse pt mine in cazul in care se razgandeste sau intarzie procesul. Ulterior, avocata vanzatorului mi-a taiat aceste clauze si a lasat doar clauza in care doar daca dpdv juridic apartamentul nu este ok, atunci el imi va restitui avansul (adaugand alte 3 clauze in care trebuie sa duc in termen de 15 zile decizia bancii prin care imi refuza imprumutul din aces motiv, contractul energetic si sa scot ipoteca din cartea funciara - actiune care din cate stiu dureaza 3 luni) Ce pot face in aceasta situatie in care nu pot negocia antecontractul? As vrea totusi sa imi recuperez plata facuta pentru rezervare. Ca nu se pune problema de a semna asa clauze abuzive... Va rog sa imi raspundeti daca stiti cum sa procedez Multumesc |
|