Ești aici > Forum > Drept civil

Dreptul de mostenire al copilului infiat cu drepturi restranse in 1952

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 18-08-2017
Vizitator
Buna ziua ,

Va rog mult sa ma ajutati in clarificarea unor probleme importante, care sunt destul de incurcate , rezultate din situatia de mai jos:

Soacra mea afost infiata inainte de 1940 de un unchi, s-a casatorit si a avut 3 copii;

- primul copil a fost infiat in anul 1953 de catre parintii mamei soacre, adica de bunici, adoptie cu drepturi restranse ( prin infiere acesta devenind frate cu mama soacra);

Pentru a se intelege relatarea de mai jos voi numi acest copil

,,COPILUL X".

El a luat numele de familie al bunicilor

- al doilea copil a fost infiat tot de bunici ( si el la randul lui devenind frate cu mama soacra) , dar cu drepturi depline;

Si a cesta a luat numele de familie al bunicilor

- al treilea copil a ramas la parintii naturali.

S-au ivit astfel doua situatii de mostenire:

1. Averea bunicilor ( la care sunt partasi mama soacra si cei 2 copii infiati, ultimul infiat fiind cu drepturi depline)

Intrebarea mea este:

Cum se imparte aceasta avere intre cei 3 frati?

Ce se intampla daca mama adoptatoare supravietuitoare a vandut o casa ( singurul obiect de mostenire), contractul de vanzare-cumparare fiind pe numele fiului care a fost adoptat cu drepturi restranse ( COPILUL X) , el insusindu-si singur banii?

Dupa aceasta tranzactie mama adoptatoare(bunica) a murit.

Daca nu s-a efectuat succesiunea la moartea mamei adoptatoare( namairamanand alte bunuri inafara casei vandute, cum s-ar prezenta situatia mostenirii in acest moment?

Ce se intampla cu averea celor 3 copiii?

- mama soacra

- COPILUL X ( care a luat banii pe casa printr-un accept tacit al celorlalti doi copii)

- copilul infiat cu drepturi depline

2. Averea parintilor naturali :

Acestia au avut :

- copilul dat in adoptie restransa ( COPILUL X)

- copilul dat in adoptie cu drepturi depline

- copilul natural

La moartea socrului meu s-a efectuat succesiunea fiind chemat doar mama soacra si al treilea copil ( cel natural) minor, mama soacra fiind numita tutore pentru averea mostenita de acesta;

Intrebarea mea este:

Cum participa la mostenire ( cotatia) dupa moartea mamei soacre copilul dat spre infiere cu drepturi restranse( COPILUL X) , in concurs cu cel natural?

Trebuie facuta intai succesiunea dupa bunici, tinandu-se cont ca doar un copil infiat cu drepturi restranse ( COPILUL X) a beneficiat de mostenirea bunicilor ( casa vanduta si pe care a el incasat toti banii)?

COPILUL X mosteneste cota egala cu copilul natural?

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra,

Va multumesc foarte mult.

Cu stima,

Viorica Dumitrescu
Răspunde
 27-07-2023
Vizitator

Buna seara mă numesc Stan Viorica oraș Cernavodă am o rugăminte la dumneavoastră am fost înfiată de la 5ani de Crăciun Ilie și Crăciun Doina am rămas pe numele de familie al mamei naturale Bou Viorica părinții adoptivi au murit din căsătoria lor au 3copiii al lor eu am vriun drept la casa părintească la fel ca și copiii lor biologici aștept răspunsul dumneavoastră vă mulțumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.