Ești aici > Forum > Drept civil

Contract de vanzare-cumparare teren fara titlu de proprietate

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 16-10-2017
Vizitator
Vreau sa cumpar un teren de la un proprietar care la randul lui a cumparat terenul fara a avea titlul de proprietate. Lucrurile s-au derulat astfel: In 1994 terenul a fost vandut cu contract de vanzare-cumparare cu conditia rezolutorie, pusa de cumparator, de obtinere a titlului de proprietate. In anul 2003 terenul a fost intabulat pe numele noilor proprietari. In incheierea de intabulare (la judecatorie) nu se face nicio referire la titlul de proprietate ci doar la contractul de vanzare-cumparare. Tot in 2003 terenul a fost vandut , tot cu contract de vanzare-cumparare: din nou nu se face nicio referire la titlul de proprietate. Terenul a fost intabulat si inscris in cartea funciara de noul proprietar care , in timp a dezmembrat terenul si a mai vandut o portiune din el. Intrebarea mea este daca eu pot cumpara o portiune din acest teren fara a avea titlul de proprietate initial, pentru ca vreau sa construiesc pe acest teren si vreau sa imprumut si sa girez cu acest teren imprumutul de banca.!Orice sfat imi va fi de mare folos!
Răspunde
 24-10-2017
Vizitator

Buna,

In principiu, fara vreun titlu de proprietate, indiferent de modul de dobandire, nu poti avea calitatea de proprietar. Cel mult, daca iti asumi, sa incerci sa devii proprietar prin uzucapiune dupa o perioada mai mare de ani, mentionata in lege.

Nu iti recomandam sa cumperi un asemenea teren. In plus, nicio banca nu va acorda un asemenea imprumut.
Răspunde
 22-07-2022
Vizitator
Buna seara.Am o intrebare.Cum sa cumpar un loc de casa daca eu nu sunt in tara? multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.