Ești aici > Forum > Drept civil

Succesiunea intre soția supraviețuitoare și 3 copii

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 27-12-2017
Vizitator
Bună ziua
As avea și eu nevoie de câteva lămuriri/sfaturi
Problema sta în felul urmator:
Tatăl meu a decedat în urma cu 2 ani
Succesiunea încă nu a fost deschisa
Pentru moștenire suntem: soția supraviețuitoare și 3 frați vitregi (fiecare cu alta mama)
Inițial ne-am inteles ca totul se va împarti în mod egal
Soția a chemat un expert pentru evaluarea apartamentului, evaluare făcută la suma de 80.000 lei, apartament ce se vinde și cu aproape 150.000lei chiar și cu mai mult
Soția vrea sa ne despăgubească după cum urmeaza: ea sa rămână în apartament, unul dintre frați vrea 6000euro iar noi 2 care rămânem câte 3000euro ca mai mult nu vrea și nu poate
Tatăl meu ar fi făcut un act prin care lasă apartamentul fratelui care cere cei 6000euro, act pe care soția nu vrea sa îl dea și spune ca de aceea îi da mai mult
Noua nu ne da mai mult deoarece spune ca normal I se pare sa ne oprească tot ce a cheltuit cu tata pentru înmormântare, parastase, impozitul la casa (unde a stat dansa nu noi) etc
Tata știu ca ar mai fi avut ceva bani în banca dar nu știu dacă mai sunt acolo și cât
Deasemenea mai are ceva pamant/livezi în suceava.
Ce e de făcut un aceasta situație? Noi nici măcar nu știm despre ce bunuri e vorba, nici împărțirea nu e echitabila și nici nu știu dacă rentează un proces și sa rămân cu aproape nimic după terminarea acestuia plătind un avocat si ce mai e de plata.
Cum sa procedez? Sa cad de acord pentru cei 3000 euro? Sau unde sa mă interesez
Așteaptă sa merg la notar sa cedez în favoarea ei pentru acesta suma
Mă gândesc ca și dacă nu accept și ajungem în instanță dansa va avea de câștigat având 3/4 părți în total prin cedarea celorlalți doi frați pentru sumele menționate mai sus
Vă mulțumesc pentru informații tuturor
Răspunde
 27-01-2018
AvatarAvocat Mihaela Stoiculescu
Vizitator

Buna ziua,
In acest caz, bunurile ce sunt supuse impartelii succesorale sunt doar bunurile ce au aprtinut in exclusivitate tatalui Dvs ( bunurile primite prin acte de donatie sau eventuale mosteniri) si 1/2 din bunurile dobandite in timpul casatoriei.
In situatia casei respective cota ce face obiectul succesiunii este de 1/2 din intreg, ceea ce inseamna ca daca valoarea casei este de 80.000 de lei asa cum a fost evaluata, valoarea supusa succesiunii este de doar 40.000 de lei, pentru ca bunurile dobandite pe perioada casatoriei sunt detinute in cote egale de catre cei doi soti, motiv pentru care nu poate fi supusa succesiunii intreaga casa, ci doar jumatate din ea, adica jumatatea care a apartinut tatalui Dvs. Pentru mai multe relatii ma puteti contacta in privat cabinetavocat.ms@gmail.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.