Ești aici > Forum > Drept civil

Impartire de bunuri dupa divort

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 29-12-2017
Vizitator
Buna ziua,am fost casatorita 16 ani cu un om care sa dovedit a fii vanator de avere.In timpul casatoriei parintii mei ne-a pus pe nume 1/2 din casa parinteasca ( fostul a vrut contract de vanzare cumparare), dar noi nu am dat nici un ban parintilor mei nici atunci, nici mai tirziu,
Dupa ce a murit tatal meu a inceput scandalurile, deoarece el a vrut toata casa pe nume dar si unele locuri agricole. Pentru ca nu i sa implinit dorinta a devenit violent pe mama mea ajungand chiar sa o bata. Am divortat de el prin instanta iar acum domnul doreste pe langa banii pe investitii ( sunt de acord cu acestea ) mai doreste si banii pe partea din casa care este pe numele lui desi el nu a platit nici un ban parintiilor.Rugamintea mea este daca este o solutie la rezolvarea mea sau trebuie sa-mi cumpar casa parinteasca de la el si daca se poate pune oprire pe venit sau sunt obligata sa-i dau toti banii.Sunt disperata deoarece am un baiat care se pregateste de facultate si trebuie sa-l ajut pe copil. Multumesc
Răspunde
 24-01-2018
Vizitator

Bună ziua. Soluția în cazul dumneavoastră ar fi partajul judiciar ceea ce presupune deschiderea unui proces. Doar în cadru acelui proces puteți dovedi contribuția efectivă la achiziționarea imobilului casă de locuit. Partajarea se mai impune pe de altă parte și datorită decesului tatălui dumneavoastră.
Din punctul meu de vedere se poate demonstra ceea ce susțineți dumneavoastră, urmând ca împărțirea să se facă proporțional cu contribuția efectivă a fiecăruia.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.