Ești aici > Forum > Drept civil

Imprumut prieten bani si nu mi mai da

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 16-01-2018
Vizitator
am imprumutat pe cineva cunoscut cu 3000 euro si am facut o chitanta de mana in care recunoaste ca imi este dator dar acuma tot spune ca nu are banii, ce ar trebui sa fac ca sa imi recuperez banii imprumutati
Răspunde
 19-01-2018
Vizitator

Bună ziua,

Va trebui să îi transmiteți o notificare prin care să îi puneți în vedere a vă restitui suma de bani la scadență ( în situația în care ați stabilit de comun acord un termen de restituire)/ sau la o anumită dată ( de exemplu, în 15 zile de la primirea notificării). În cazul în care nu se va conforma, nu vă rămâne decât să îl acționați în instanță.

Numai bine.
Răspunde
 19-01-2018
Vizitator
ziua scadentei a trecut demult timp, cum si ce as putea sa fac legal sa imi recuperez banii, ce ar trebui sa fac
Răspunde
 24-01-2018
Vizitator
Pentru recuperarea sumei de bani este necesar să formulați o cerere de chemare în judecată în contradictoriu cu cel pe care l-ați împrumutat. Nefiind titlu executoriu, chitanța de mână, aceasta este singura variantă.
mihai.teris@lawyer.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.