Ești aici > Forum > Drept civil

CONTRACT VANZARE CUMPARARE INTOCMIT IN 1990 FARA CERTIFICAT DE MOSTENITOR

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 27-04-2018
Vizitator
IN 1988 DECEDEAZA TATA NU SE EFECTUIAZA NICI O SUCCESIUNE. IN 1990 MAMA VINDE CASA ,ANEXA SI TERENUL FARA A FACE SUCCESIUNEA DUPA TATA, EU FIIND UNICUL FIU. CONTRACTUL DE VANZARE SE INTOCMESTE IN LIPSA MEA PE BAZA UNUI CERTIFICAT DE MOSTENITOR DIN 1982 AL MAMEI DUPA TATAL EI DECEDAT IN 1947 IN CARE NU SE STIPULEAZA SI UNICUL FIU ADICA EU. POT INVOCA NULITATEA CONTRACTULUI DE VÂNZARE-CUMPĂRARE 3291/03.09.1990 ÎNCHEIAT ÎNTRE MAMA SI CUMPARATOR, PE MOTIV CĂ AU CUNOSCUT FAPTUL CĂ LA DATA ÎNCHEIERII ACESTUI CONTRACT, VÂNZĂTOAREA NU ERA PROPRIETARA ÎNTREGII SUPRAFEŢE DE TEREN SI CASA, DEOARECE NU SA EFECTUAT SUCCESIUNEA DUPA DECESUL LUI TATA IN DATA DE 15.12.1988 , EU FIIND UNICUL FIU MOSTENITOR. DISPOZIŢIILE CODULUI CIVIL PERMIT CA TRANSFERUL PROPRIETĂŢII SĂ AIBĂ LOC LA UN MOMENT ULTERIOR ÎNCHEIERII CONTRACTULUI, CELE DOUĂ MOMENTE ACORDUL DE VOINŢĂ ŞI TRANSFERUL PROPRIETĂŢII PUTÂND SĂ NU COINCIDĂ, SINGURA CONDIŢIE FIIND CA LA MOMENTUL TRANSFERĂRII DREPTULUI DE PROPRIETATE, VÂNZĂTORUL SĂ FIE TITULARUL DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA BUNULUI VÂNDUT. ÎN CAZUL ÎN CARE VÂNZĂTORUL NU ESTE PROPRIETAR AL BUNULUI LA ACEST MOMENT NU S-A PUTUT REALIZA UNUL DINTRE ELEMENTELE ESENŢIALE ALE CONTRACTULUI, RESPECTIV, TRANSFERAREA PROPRIETĂŢII, CEEA CE ATRAGE NULITATEA CONTRACTULUI CONFORM ART.954 COD CIVIL, RESPECTIV EROARE ASUPRA SUBSTANŢEI OBIECTULUI VÂNDUT ŞI ASUPRA PERSOANEI PROPRIETARULUI.EU UNICUL FIU AM FOST DECLARAT CRED STRAIN DE SUCCESIUNE.ÎN CEEA CE PRIVEŞTE PREŢUL VÂNZĂRII IN SPEŢA DE FAŢĂ ( 40.000 LEI ), ACESTA ESTE FIXAT ÎN BANI, DETERMINAT, NESINCER SI NESERIOS. ATÂT TIMP CÂT EXISTĂ UN ACT SECRET CARE DOVEDESTE O SIMULAŢIE A PREŢULUI, DECI SE POATE VORBI DE O FICTIVITATE A PREŢULUI. POT CERE ANULAREA CONTRACTULUI DE VANZARE ACUM CAMND AM AFLAT TOTUL ?
Răspunde
 10-10-2018
Vizitator

Dvs trebuie sa introduceti o actiune in instanta pe numele mamei prin care sa atacati cetificatul de mostenitor - adica sa cereti anularea acestuia - pe motiv ca sunteti mostenitor si nu ati fost chemat la succesiune.
Aceasta actiune se numeste petitie de ereditate.
Dupa anularea certificatului de mostenitor puteti cere si anularea contractului de vanzare cumparare deoarece anularea actului principal (certif de mostenit) duce la anularea actului subsecvent (contract de vanzare cumparare).
Apoi se face o noua dezbatere succesorala intre dvs si mama prin care impartiti bunurile lasate de tata.
Răspunde
 10-10-2018
Vizitator
Prin noua impartire a bunurilor deveniti proprietar asupra partii din bunuri pe care notarul care realizeaza din nou succesiunea vi le atribuie dvs.
Notarul va da un ceritificat de mostenitor pe aceste bunuri.
Răspunde
 07-12-2018
Vizitator
Rectificare: Aceste informatii sunt valabile daca certificatul de mostenitor ar fi fost dobandit de mama dvs dupa succesiunea fata de tatal dvs - dupa sotul ei,dar certificatul este dupa tatal mamei dvs nu dupa tatal dvs iar dvs nu aveti dreptul de a-l mosteni pe tatal mamei dvs ci pe tatal dvs.
Prin urmare petitia de ereditate nu e valabila.

Astfel trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs si sa obtineti dvs un alt certificat de mostenitor pe bunurile tatalui dvs nu pe bunurile mamei dvs.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.