Ești aici > Forum > Drept civil

Am nevoie de partaj, daca am act de lichidare cu cota 0/100?

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 13-06-2018
Vizitator
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Am divortat de curând si am incheiat un act de lichidare, prin care s-au stabilit cotele de 0/100, in favoarea mea. Fostul sot a declarat ca nu a contribuit cu nimic la achizitia apartamentului. Am scos si alte acte de intabulare, in care este precizat dreptul de proprietate in favoarea mea. Mai am nevoie de partaj, in acest caz? Notarul ne este prieten si a spus ca nu mai e nevoie. Imi puteti spune care este explicatia, din punct de vedere legal? Va multumesc!
Răspunde
 12-10-2018
Vizitator

Daca ati incheiat un act de lichidare in care ati stabilit ca totul va revine dvs si mai ales daca e incheiat la notar acest act tine loc de act de partaj.
Dar trebuie sa inscrieti apartamentul in CARTEA FUNCIARA pe numele dvs folosindu-va de acest act de lichidare care are forta obligatorie intre parti si este irevocabil (nu mai poate fi desfiintat daca ambele parti si-au dat acordul).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.