Ești aici > Forum > Drept civil

Achizitionare apartament

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 22-10-2018
Vizitator
Buna ziua!
In urma vizionarii unui apartament, m-am inteles cu agentul ca voi cumpara apartamentul, cu conditia sa imi dea toate actele la dispozitie si in ele sa se reflecte informatiile date. Dupa mai multe cereri, mi-au dat o schita a apartamentului dubioasa, pe deasupra am aflat ca e si ipotecat apartamentul, ca sa nu mai zic ca in contractul cu agentul e scrisa gresit adresa imobilului.
Intre timp, agentul a tot inaintat cu formalitatile si a dus actele la notar pt a programa o intalnire si a merge sa semnam actele de vanzare cumparare.
Mentionez ca nu am semnat decat un contract de vizionare cu agentul, intelegerea a fost in rest verbala,doar ca agentul are poza cartii mele de identitate.
In momentul de fata, nu imi mai inspira vreo incredere in a cumpara acest apartament si ma gandesc serios sa anulez cumpararea.
Exista vreun risc in situatia data?
Multumesc
Răspunde
 24-10-2018
Vizitator

Pentru a renunta la actul de cumparare nu trebuie sa semnati la notar contractul de vanzare-cumparare iar agentul imobiliar nu va poate obliga sa faceti acest lucru.
Notarul incheie contractul doar in prezenta dvs - cumparator si a vanzatorului si amandoi trebuie sa semnati.
Agentul nu se poate folosi de cartea dvs de identitate in lipsa dvs (daca dvs nu va prezentati la notar).
Deci nu exista niciun risc cu conditia sa nu mergeti la notar sa semnati actele.
La notar trebuie sa se prezinte vanzatorul si cumparatorul pentru a-si da acordul pentru semnarea contractului.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.