Forum întrebări juridice - Drept civil |
|
|
06-11-2018 |
 | GILEA MIHAI Vizitator |
| Am incheiat contract de arenda cu comcereal vaslui nu sa platit drepturi arenda pe trei ani ,la altii au platit societatea fiind in insolventa .Se poate rezilia contractul pe cale amiabila sau prin judecatorie ,si care sint institutiile la care sa ma adresez,mai exact care ar fi pasii de urmat fiind mai multi putem face o inputernicire scrisa sa ne reprezinte cineva unii nefiind in localitate. | |
|
|
|
06-11-2018 |
 | Law Vizitator |
| Dvs puteati cere denuntarea (rezilierea, desfiintarea) contractului de arendare in primele 3 luni de la data deschiderii procedurii de insolventa printr-o notificare (instiintare scrisa) adresata administratorului judiciar care se ocupa de procedura de insolventa, daca intr-adevar pana la data deschiderii procedurii de insolventa societatea (debitorul) nu si-a executat obligatia de plata a arendei o anumita perioada de timp (cativa ani). In acest caz administratorul judiciar era obligat sa va raspunda la notificare: daca este de acord sa rezilieze sau nu contractul. Daca administratorul judiciar (numit de instanta pentru a se ocupa de procedura de insolventa a societatii) va trimitea raspuns ca nu doreste rezilierea contractului, deci ca MENTINE in continuare contractul sau daca dvs NU ati cerut rezilierea contractului (denuntarea, desfiintarea acestuia) in PRIMELE 3 LUNI de la data deschiderii procedurii de insolventa a societatii (ca mai sus) atunci PUTETI SOLICITA REZILIEREA contractului pentru CULPA (VINA) societatii debitoare (in insolventa) printr-o CERERE pe care sa o depuneti la judecatorul sindic. Judecator sindic in cazul dvs este TRIBUNALUL in a carui raza teritoriala se afla SEDIUL SOCIETATII (deci tribunal nu judecatorie). Prin aceasta cerere solicitati rezilierea contractului de arenda din vina societatii (pentru neexecutarea obligatiilor contractuale) si ar fi bine sa specificati daca aceste obligatii (plata arenzilor) nu au fost executate de societate SI INAINTE de data deschiderii insolventei, si prin aceeasi cerere puteti solicita si despagubiri. Asa cum am spus cererea trebuie depusa de dvs la tribunal, sa atasati la ea contractul de arenda si o dovada ca nu vi s-a platit arenda 3 ani de zile, si sa o semnati dvs atat in nume propriu cat si in calitate de mandatar al celorlalte persoane pe care doriti sa le reptezentati. In cerere trebuie sa mentionati si numele lor si sa atasati si procurile autentice prin care aceste persoane va imputernicesc. Deci pentru a le putea reprezenta trebuie ca fiecare persoana in parte sa merga la un notar public si sa solicite o procura autentica prin care va imputerniceste pe dvs sa o reprezentati in proces. | |
|
|
|
07-11-2018 |
| law a scris pe 06-11-2018: Dvs puteati cere denuntarea (rezilierea, desfiintarea) contractului de arendare in primele 3 luni de la data deschiderii procedurii de insolventa printr-o notificare (instiintare scrisa) adresata administratorului judiciar care se ocupa de procedura de insolventa, daca intr-adevar pana la data deschiderii procedurii de insolventa societatea (debitorul) nu si-a executat obligatia de plata a arendei o anumita perioada de timp (cativa ani). In acest caz administratorul judiciar era obligat sa va raspunda la notificare: daca este de acord sa rezilieze sau nu contractul. Daca administratorul judiciar (numit de instanta pentru a se ocupa de procedura de insolventa a societatii) va trimitea raspuns ca nu doreste rezilierea contractului, deci ca MENTINE in continuare contractul sau daca dvs NU ati cerut rezilierea contractului (denuntarea, desfiintarea acestuia) in PRIMELE 3 LUNI de la data deschiderii procedurii de insolventa a societatii (ca mai sus) atunci PUTETI SOLICITA REZILIEREA contractului pentru CULPA (VINA) societatii debitoare (in insolventa) printr-o CERERE pe care sa o depuneti la judecatorul sindic. Judecator sindic in cazul dvs este TRIBUNALUL in a carui raza teritoriala se afla SEDIUL SOCIETATII (deci tribunal nu judecatorie). Prin aceasta cerere solicitati rezilierea contractului de arenda din vina societatii (pentru neexecutarea obligatiilor contractuale) si ar fi bine sa specificati daca aceste obligatii (plata arenzilor) nu au fost executate de societate SI INAINTE de data deschiderii insolventei, si prin aceeasi cerere puteti solicita si despagubiri. Asa cum am spus cererea trebuie depusa de dvs la tribunal, sa atasati la ea contractul de arenda si o dovada ca nu vi s-a platit arenda 3 ani de zile, si sa o semnati dvs atat in nume propriu cat si in calitate de mandatar al celorlalte persoane pe care doriti sa le reptezentati. In cerere trebuie sa mentionati si numele lor si sa atasati si procurile autentice prin care aceste persoane va imputernicesc. Deci pentru a le putea reprezenta trebuie ca fiecare persoana in parte sa merga la un notar public si sa solicite o procura autentica prin care va imputerniceste pe dvs sa o reprezentati in proces. | |
|
|
|
07-11-2018 |
| Dar codul civil la capitolul cazuri speciale in incheierea contractului spune :contractul de arendare inceteaza prin decesul,incapacitatea sau falimentul arendasului art 1850 noul cod civil.Contractele de arenda inreg la primarie in forma autentica constituie titlu executoriu pentru plata arendei la termen si in modalitatile stabilite in contract art 1845. | |
|
|
|
07-11-2018 |
 | Law Vizitator |
| Este adevarat ce spuneti dvs dar societatea se afla in procedura insolventei (perioada de observatie, reorganizare) si nu a intrat inca in faliment (care este faza finala a insolventei). Daca societatea intra in faliment (si trebuie radiata din Registrul Comertului) atunci contractul de arenda inceteza si terenul va revine dvs. Eu am explicat posibilitatea dvs de a cere in tribunal rezilierea contractului inainte de intrarea societatii in faliment, atunci cand societatea se afla in insolventa (in perioada de observatie, de reorganizare). - art. 123 alin.1-4 din Legea nr.85/2014 privind procedura insolventei. Deci dvs puteti cere rezilierea contractului de arenda inainte de faliment dar trebuie sa existe VINA (CULPA) debitorului sau puteti astepta ca societatea sa isi declare falimentul si contractul de arenda inceteaza conform Codului civil si intrati in posesia terenului. Vina (culpa) debitorului se retine doar daca administratorul judiciar (sau lichidatorul judiciar) nu isi indeplineste atributiile conform legii. Daca administratorul judiciar respecta procedura atunci debitorul nu are nicio vina (culpa) chiar daca nu v-a platit arenda timp de 3 ani, deoarece administratorul judiciar este reprezentantul debitorului. Daca societatea a intrat in faliment cel mai bine este sa asteptati ca procedura sa se incheie deoarece prin faliment lichidatorul judiciar vinde bunurile societatii, va plateste arenda restanta (daca are de unde), apoi contractul de arenda inceteaza si terenul va revine dvs. | |
|
|
|
07-11-2018 |
| |
|
|
07-11-2018 |
 | Law Vizitator |
| Cu placere. As dori sa imi spuneti totusi societatea se afla in perioada de observatie, de reorganizare sau in faliment pentru a primi lamuriri suplimentare? | |
|
|
|
07-11-2018 |
 | Law Vizitator |
| Daca societatea se afla in procedura de reorganizare si nu va plateste in continuare arenda atunci dvs aveti dreptul in calitate de creditor sa cereti ORICAND judecatorului sindic (tribunalului) sa dispuna intrarea in faliment a societatii. Prin intrarea in faliment contractul de arenda inceteaza (conform Codului civil) si terenul va revine dvs. | |
|
|
|
08-11-2018 |
| Stiu din auzite ca au avut loc niste demisii ,sigur nu stiu cum asi putea afla va dati seama ca sint interese mari.Se vind utilaje magaziile sint golite iar la oameni nu sa platit nimic ,la unii de 3 ani la unii anul acesta .Se poate afla de undeva sigur unii au facut notificari la sediu ,la primarie si la politie iar dupa 30 zile sau dus si au luat terenul.Am fost am discutat cu cineva si mi_a spus sa fac notificari | |
|
|
|
08-11-2018 |
 | Roza Vizitator |
| Daca se vand bunurile societatii atunci societatea se afla in faliment. Dar dvs puteti intreba pe lichidatorul judiciar sau pe director daca societatea este in procedura de reorganizare sau in procedura de faliment deoarece sunteti CREDITOR si aveti acest drept prin lege. Daca se afla in faliment trebuie sa asteptati ca societatea sa vanda toate bunurile si daca ajung banii va POATE PLATI si arenda dvs din urma pana la zi. Dar e posibil sa nu primiti bani daca banii nu ajung la toti (se au in vedere anumite criterii, conditii legale pentru plata datoriilor). Dar dupa incheierea falimentului cand societatea este radiata din Registrul Comertului terenul VA REVINE DVS. | |
|
|
|
08-11-2018 |
 | Roza (law) Vizitator |
| ......sunt law..... Daca nu doriti sa primiti bani pentru arenda prin vanzarea bunurilor societatii, deci daca nu doriti sa mai asteptati se se termine procedura falimentului atunci PUTETI trimite o Notificare (instiintare scrisa) catre Lichidatorul judiciar al societatii (catre Societate) prin care sa cereti rezilierea contractului de arenda pe motiv ca societatea A INTRAT IN FALIMENT in baza art. 1850 Cod civil. Notificarea o puteti face DVS in nume propriu si ca mandatar (reprezentant conventional) al persoanelor pe care vreti sa le reprezentati si sa o semnati dvs dar trebuie sa atasati la aceasta notificare procurile autentice (facute la notar) de fiecare persoana in parte prin care va imputerniceste sa reziliati si contractul sau de arenda (contractul de arenda al fiecarei persoane). Deci in notificare mentionati ca reziliati contractul dvs de arenda precum si contractul de arenda al fiecarei persoane in parte (atasati si procurile). DAR pentru aceasta notificare trebuie ca SOCIETATE SA FI INTRAT IN FALIMENT adica la dosarul de insolventa sa existe HOTARAREA TRIBUNALULUI (JUDECATORULUI SINDIC) prin care S-A DECIS INTRAREA SOCIETATII IN FALIMENT. Interesati-va cine este LICHIDATOR JUDICIAR AL SOCIETATII mergeti la el la sediu intrebati daca societatea a intrat in faliment si sa va arate hotararea tribunalului prin care s-a decis intrarea in faliment si daca lichidatorul spune da domnule societatea este in faliment atunci PUTETI DEPUNE NOTIFICAREA de reziliere la sediul lichidatorului. Notificarea o faceti cum v-am scris mai sus. | |
|
|
|
08-11-2018 |
 | Roza (law) Vizitator |
| Temeiul legal pentru reziliere: - art. 1850 Cod civil - art. 145 alin.1 Legea 85/2014 privind insolventa. Depuneti notificarea de reziliere daca nu doriti sa primiti banii pe arenda din urma pana la zi. Daca vreti sa primiti bani atunci trebuie sa asteptati vanzarea bunurilor si terminarea falimentului. Dar e posibil ca societatea sa nu va dea bani chiar daca vinde bunurile daca nu ajung banii la toti. Banii se dau in functie de anumite criterii, conditii legale. Mai intati la unii si din ce mai ramane la ceilalti. Daca depuneti notificarea de reziliere terenul va revine dvs de la data la care societatea (lichidatorul) accepta rezilierea. Daca societatea nu accepta notificarea de reziliere pe cale amiabila atunci trebuie sa il dati in judecata printr-un avocat prin care sa se rezilieze contractul si terenul sa va revina dvs. Daca doriti sa primiti bani atunci trebuie sa asteptati terminarea falimentului (inchiderea procedurii de insolventa) si ORICUM terenul va revine dvs - DAR LA INCHIDEREA PROCEDURII. Dar in MABELE CAZURI trebuie sa va asigurati ca societatea ESTE IN FALIMENT. | |
|
|
|
08-11-2018 |
 | Law Vizitator |
| Concluzionand dvs puteti alege una dintre urmatoarele doua posibilitati: 1. Rezilierea contractului de arenda prin notificare daca societatea a intrat in faliment (trebuie HOTARAREA TRIBUNALULUI de declarare a falimentului); SAU 2. Sa asteptati ca sa se TERMINE procedura falimentului (a insolventei) timp in care PUTETI primi banii pe arenda pe care societatea ii obtine prin vanzarea bunurilor si la finalul procedurii terenul VA REVINE DVS deoarece societatea se radiaza din Registrul Comertului. | |
|
|
|
08-11-2018 |
| |
|
|
08-11-2018 |
 | Law Vizitator |
| |
|
|
30-03-2022 |
 | Tia Vizitator |
| GILEA MIHAI a scris pe 08-11-2018: Stiu din auzite ca au avut loc niste demisii ,sigur nu stiu cum asi putea afla va dati seama ca sint interese mari.Se vind utilaje magaziile sint golite iar la oameni nu sa platit nimic ,la unii de 3 ani la unii anul acesta .Se poate afla de undeva sigur unii au facut notificari la sediu ,la primarie si la politie iar dupa 30 zile sau dus si au luat terenul.Am fost am discutat cu cineva si mi_a spus sa fac notificari | |
|
|
|
30-03-2022 |
 | Tia Vizitator |
| Cum pot anula contractul de arenda cu Comcereal Vaslui, firma fiind in insolventa, si are o restanta de plata pe 3 ani. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |