Ești aici > Forum > Drept civil

Alienare parentala, nerespectarea custodiei comune, nerespectarea programului de vizita

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 01-12-2018

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti ce cerere as putea sa fac catre instanta in care fostul meu sot sa ma lase sa-mi vad copilu, sa vorbesc cu copilul meu la telefon...Situatia mea e foarte complicata si nu reusesc sa-mi vad copilul deloc.

Multumesc mult!

ANDREEA
Răspunde
 01-12-2018
Vizitator

Aveti o hotarare de divort?
Răspunde
 01-12-2018

da am o hotarare de divort, in care domiciliul copilului meu este la tata desi am avut o ordonanata presedentiala in care fetita era cu domiciliu la mine nu am putut sa o iau de la tata.

ANDREEA
Răspunde
 01-12-2018
Vizitator
Instanta de divort a stabilit locuinta copilului la tata.

In acest caz dvs aveti dreptul de a avea legaturi personale cu copilul - de a vizita copilul - in baza art. 401 Cod civil daca va intelegeti cu fostul sot.

Daca nu va intelegeti atunci hotaraste instanta de tutela - judecatoria - cu privire la modalitatile de exercitare a dreptului de a avea legaturi personale cu copilul - art. 401 alin.2 Cod civil.

Instanta de tutela poate asculta si copilul atunci cand ia hotararea privind dreptul dvs. de a vizita copilul.

Deci trebuie sa va adresati judecatoriei - prin avocat - pentru ca aceasta sa hotarasca cu privire la dreptul pe care il aveti in baza art. 401 Cod civil.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.