Ești aici > Forum > Drept civil

Contestare amenda parcare (de resedinta)

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 22-03-2019
Vizitator
Buna ziua!
Am parcat intr-o zi pe un loc de parcare marcat pe asfalt cu chenar si numar (1). Sunt in total 8 locuri de parcare cu chenar si numerotate. Locurile nu sunt semnalizate sub nici o forma. Nu exista panou cu semnul Parcare de resedinta si nici alte feluri de semnalizari cu exceptia faptului ca sunt marcate pe asfalt.
Cateva ore mai tarziu am plecat cu masina si am gasit o nota de constatare in parbriz; ocupasem locul cuiva care l-a inchiriat. Am fost la politie (cum scria in nota) si am primit o amenda de 290 de lei. Am explicat ca nu am stiut ca este inchiriat deoarece nu este semnalizat cu nimic si mi-au raspuns ca este marcat si ca acum stiu ca este inchiriat. Am termen de 15 zile de plata sau contestare a amenzii.
Am trecut in procesul verbal la obiectii ca locul nu este semnalizat (au si poze) astfel incat sa stiu ca este atribuit cuiva si as dorii sa stiu daca pot scapa de amenda, facand contestare in instanta.
Multumesc anticipat!
Răspunde
 25-03-2019
Vizitator

Dvs puteti face contestatie in instanta impotriva procesului-verbal de amenda, aratand urmatoarele:

- marcajul pe asfalt inseamna ca acel loc reprezinta o parcare publica;

- daca un loc de parcare este inchiriat unei persoane, acel loc trebuie sa fie semnalizat suplimentar printr-un alt mijloc de semnalizare;

- locul pe care dvs ati parcat nu era semnalizat suplimentar, ceea ce inseamna ca nu ati putut cunoaste faptul ca acea parcare era inchiriata unei persoane, astfel ca acea parcare era un loc public de parcare care putea fi ocupat de orice persoana (eventual contra cost - prin plata unei taxe de parcare daca parcarea era cu taxa); si la parcarile cu taxa se aplica acelasi marcaj pe asfalt si asta nu inseamna ca sunt inchiriate anumitor persoane (pentru inchiriere trebuie aplicat un mijloc de semnalizare suplimentar).
Răspunde
 25-03-2019
Vizitator
Exemple de parcari semnalizate suplimentar:

-parcari pentru persoane cu handicap;
-parcari pentru taxi-uri;
-parcari private;
-parcari rezidentiale;
-parcari cu autotaxare (plata cu ora).

Prin urmare si parcarile publice inchiriate anumitor persoane trebuie sa fie semnalizate suplimentar, pe langa marcajul de pe asfalt.
Răspunde
 26-03-2019
Vizitator
Multumesc pentru raspuns!
Răspunde
 27-03-2019
Vizitator
O zi buna!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.