Ești aici > Forum > Drept civil

Probleme termen de judecata procedura adoptie

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 01-05-2019
Vizitator
Bună ziua, eu împreună cu soția suntem în procedura de încredințare în vederea adopției cu un copilaș de 5 ani, din păcate la judecătorie am primit termen pe data de 6iunie, acum o luna și jumătate, am depus o cerere pt preschimbarea termenului atât noi cât și direcția de protecție a copilului dar nu ne-a fost aprobata, am dori sa va întrebam dacă mai avem vreo posibilitate de a preschimba termenul în condițiile date deoarece copilul plânge aproape de fiecare data spunându-ne de ce nu îl luam acasă la noi. Va mulțumim pentru raspunsuri
Răspunde
 02-05-2019
Vizitator

Conform art.230 Cod Procedura Civila - un termen de judecata poate fi preschimbat daca exista MOTIVE TEMEINICE (intemeiate, solide).

Dvs ati putea depune o noua cerere de preschimabrea a termenului numai daca AU APARUT MOTIVE TEMEINICE NOI, care nu existau la data cand ati formulat prima cerere de preschimbare a termenului de judecata - motive noi de preschimbare care au aparut ca urmare a faptului ca SITUATIA DE FAPT A COPILULUI ADOPTAT PRECUM SI IMPREJURARILE CAUZEI CIVILE DE ADOPTIE S-AU SCHIMBAT.

Trebuie sa aratati ca instanta nu s-a pronuntat asupra acestor motive si imprejurari noi la data cand a judecat prima cerere de preschimbare.

Astfel copilul plange mereu, dvs si familia dvs v-ati atasat foarte mult de el si suferiti pentru faptul ca nu puteti ajuta copilul - si chiar exista riscul ca sanatatea psihica a dvs si a copilului sa fie afectata (exista riscul unei imbolnaviri) - in cazul copilului putand fi vorba chiar de interventia unui psiholog care sa il ajute sa depaseasca aceasta situatie.
Răspunde
 02-05-2019
Vizitator
La cererea de preschimbare puteti atasa si un Raport al psihologului in care sa fie mentionat faptul ca regimul de somn, de alimentatie si de viata al copilului este grav afectat prin despartirea acestuia de familia adoptiva si ca numai familia adoptiva il poate ajuta pe copil sa duca o viata normala.

Astfel, prin stabilirea termenului de judecata pe data de 6 iunie este incalcat INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI MINOR - interes care trebuie sa primeze si in procedura de adoptie.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.