Ești aici > Forum > Drept civil

Suplimentare la partaj

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 27-05-2019
Vizitator
Buna ziua. Am o mare nelamurire si am nevoie de un sfat in acest sens.
In urma decesului sotului a fost dezbatuta succesiunea intre sotie, parintii decedatului si fratele acestuia. Fratele si mama au renuntat iar sotia si tatal au acceptat succesiunea dupa care a fost facut partajul. Acum, la jumatate de an de la incheierea succesiunii am incasat taxa auto de la ANAF in contul meu personal. Masina a figurat pe numele sotului si cererea a fost depusa pe numele lui. Dupa succesiune contul lui personal a fost inchis de catre banca si transmis la ANAF contul meu personal, eu fiind acum proprietarul masinii. Intrebarea mea este, trebuie facuta suplimentare la partaj la notar, sunt obligata de lege? sau o pot face de comun acord cu tatal decedatului prin virament bancar?
Va multumesc si astept cu interes un raspuns din partea dvs.
Răspunde
 27-05-2019
Vizitator

Din moment ce dvs ati primit banii de la ANAF in contul dvs bancar personal puteti imparti banii cu tatal sotului dvs. cum doriti dvs adica prin buna intelegere si nu sunteti obligata de lege sa mergeti la notar in acest scop, deoarece banii sunt ai dvs.

Partajul la notar sau in instanta se face atunci cand in masa succesorala exista bunuri imobile sau bunuri mobile de valoare cum este o masina si daca mostenitorii NU se inteleg intre ei cu privire la impartirea bunurilor lasate de defunct.
Răspunde
 27-05-2019
Vizitator
Va multumesc din suflet pentru lamuriri. Vroiam sa ma asigur ca este complet legal,atata timp cat ne intelegem nu vedeam rostul la a mai merge la notar cand OP ul este dovada clara ca banii au fost virati cu detaliile aferente tranzactiei. Inca odata va multumesc pentru promptitudine. O zi frumoasa.
Răspunde
 27-05-2019
Vizitator
O zi buna!
Răspunde
 27-05-2019
Vizitator
Daca aveti dovada efectuarii platii catre celalalt mostenitor - adica OP-ul bancar - este totul ok.
Răspunde
 27-05-2019
Vizitator
Impartirea banilor defunctului prin buna invoiala intre dvs si tatal acestuia este posibila si legala si datorita faptului ca s-a facut succesiunea in prealabil si astfel dvs stiti cine sunt mostenitorii si ce cote revin fiecaruia dintre ei (care sunt acceptanti si care sunt renuntatori) si nu pot sa apara alti mostenitori care sa aiba pretentii la banii trimisi de ANAF.
Răspunde
 27-05-2019
Vizitator
Deci dvs puteti imparti banii cu tatal defunctului prin buna invoiala fara a merge la notar deoarece indepliniti in mod simultan cele trei conditii:

1.Banii sunt bunuri mobile;
2.Aveti dovada platii cu OP-ul bancar;
3.S-a facut succesiunea in prealabil si s-au stabilit mostenitorii si cotele acestora.
Răspunde
 27-05-2019
Vizitator
Va multumesc din suflet pentru informatiile transmise. M-am linistit cu totul. Voi merge la banca si voi efectua plata. Multumesc mult inca odata. Toate cele bune.
Răspunde
 27-05-2019
Vizitator
Am dat aceste lamuriri ca sa stiti ca procedati legal.
Răspunde
 27-05-2019
Vizitator
Multumesc din suflet. Numai bine.
Răspunde
 27-05-2019
Vizitator
Cu placere. O seara buna!
Răspunde
 27-05-2019
Vizitator
Multumesc. Asemenea si dvs.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.