Ești aici > Forum > Drept civil

Transfer dosar auto

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 22-07-2019
Vizitator
Buna ziua! Am si eu o masina inmatriculata pe numele meu si mi-am schimbat domiciliul in luna a doua, abia acum in luna a 7 a am cerut transferul dosarului auto. Am inteles ca exista o amenda fiindca nu am transferat dosarul in limita de 30 de zile.Imi poate spune cineva cat este amenda si daca pot cumva sa nu o platesc deoarece nu am stiut de aceasta limita de transfer? Multumesc!
Răspunde
 22-07-2019
Vizitator

In cazul in care limita de transfer de 30 de zile este prevazuta de lege nu puteti invoca in instanta necunoasterea legii, deoarece se prezuma ca legea este cunoscuta de toti atat timp cat este in vigoare.
Răspunde
 22-07-2019
Vizitator
Deoarece transferul trebuia facut in luna intai nu erati impiedicat nici de schimbarea domiciliului si eventual nici a cartii de identitate.
Răspunde
 22-07-2019
Vizitator
Schimbarea domiciliului si eventual a cartii de identitate s-au produs abia in luna a doua.
Răspunde
 23-07-2019
Vizitator
am inteles ca trebuie transferat dosarul la schimbarea domiciliului. de aceea dupa luna a 2 a. Ma interesa sa stiu cat este amenda in cazul in care am depazit cele 30 de zile cu 4 luni. Multumesc pentru raspunsuri!
Răspunde
 23-07-2019
Vizitator
Trebuie sa gasiti legea care prevede limita de transfer de 30 de zile de la schimbarea domiciliului si in legea respectiva este trecut si cuantumul amenzii contraventionale pentru nerespectarea limitei de transfer, in cazul in care depasirea acestei limite se sanctioneaza contraventional.
Răspunde
 23-07-2019
Vizitator
ART.11 ALIN.10 DIN OUG NR.195/2002 PRIVIND CODUL RUTIER prevede:

Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.

ART.101 ALIN.1 PCT.4 DIN OUG NR.195/2002 PRIVIND CODUL RUTIER prevede:

Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:

pct.4 - neindeplinirea obligatiilor de preschimbare a certificatului de inmatriculare sau de inregistrare a autovehiculului si tractorului agricol sau forestier ori remorcii in cazurile prevazute de lege; (adica neindeplinirea obligatiei de inregistrare a modificarilor cu privire la autovehicul sau cu privire la proprietar in termenul de 30 de zile prevazut de art.11 alin.10 din aceeasi lege).

ART.98 DIN OUG NR.195/2002 PRIVIND CODUL RUTIER prevede:

ALIN.1 - Amenzile contraventionale se stabilesc in cuantumul determinat de valoarea numarului punctelor-amenda aplicate.
ALIN.2 - Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotarare a Guvernului.
ALIN.1^1 - Prin exceptie de la prevederile alin. (2) , in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018 un punct-amenda este 145 lei.
ALIN.1^2 - Prin exceptie de la prevederile alin. (2) , in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2019 un punct-amenda este 145 lei.
ALIN.3 - Contraventiilor prevazute in prezenta ordonanta de urgenta li se stabilesc clase de sanctiuni carora le corespunde un numar de puncte-amenda, in functie de gravitatea faptelor si de pericolul social pe care acestea il prezinta.
ALIN.4 - Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amenda;
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amenda;
c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amenda;
d) clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amenda;
e) clasa a V-a - de la 21 la 100 puncte-amenda.

***In cazul dvs amenda este din clasa a III-a de la 6 la 8 puncte amenda. Cum valoarea unui punct amenda este de 145 lei, inseamna ca amenda este de la 870 lei la 1160 lei.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.