Ești aici > Forum > Drept civil

Acceptare tacita a mostenirii

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 20-09-2019

pastrarea unor amintiri de familie[poze,scrisori, obiecte fara valoare[ decat sentimentala inclusiv pisicile si cainele familiei]reprezinta acceptare tacita a mostenirii?multumesc
Răspunde
 20-09-2019
Vizitator

In opinia mea, da.
Răspunde
 20-09-2019
Vizitator
Pastrarea unor obiecte lasate de defunct de catre un mostenitor ar putea reprezenta acte de acceptare tacita a mostenirii.
Răspunde
 20-09-2019
Vizitator
mi-ati putea sugera cum sa formulez sa fie conform legii si acceptabila? multumesc
Răspunde
 20-09-2019
Vizitator
val a scris pe 20-09-2019:
mi-ati putea sugera cum sa formulez sa fie conform legii si acceptabila? multumesc
eventual exemple acceptate in procese similare .
Răspunde
 20-09-2019
Vizitator
Art.1110 Cod civil - Actele cu valoare de acceptare tacita

(2) De asemenea, pot avea valoare de acceptare tacită a moştenirii actele de dispoziţie, administrare definitivă ori folosinţă a unor bunuri din moştenire.

Acest aliniat se refera la folosinta unor bunuri din mostenire dar nu precizeaza valoarea pe care trebuie sa o aiba aceste bunuri - ceea ce inseamna ca pot valora acte de acceptare tacita a succesiunii si actele de folosinta din partea unui mostenitor a unor bunuri din mostenire, care au apartinut defunctului, de valoare redusa, mai mult sentimentala, cum ar fi obiectele care sunt amintiri de familie.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.