Ești aici > Forum > Drept civil

Mosteniri acte de vanzare -cumparare

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 24-09-2019
Vizitator
am gasit la bunici 2 acte de vanzare-cumparare de prin anii 1960,unde trebuie sa caut daca sunt reale,nu sunt bine lizibile.?e vb de terenuri in jud.cluj,multumesc
Răspunde
 30-09-2019
Vizitator

Dvs puteti obtine copii ale actelor pe care le aveti numai dupa duplicate ale acestor acte existente in arhiva notarului sau avocatului care le-a intocmit, cu conditia ca acesta sa fi pastrat aceste acte in arhiva sa pana in prezent (din anul 1960).

Numele, prenumele si sediul biroului notarului sau avocatului care a intocmit respectivele acte este trecut pe fiecare act la sfarsitul sau, si ar fi bine in mod lizibil.
Răspunde
 30-09-2019
Vizitator
Duplicat = un exemplar al unui act original, care este tot un act original, nu o copie a actului original.
Răspunde
 08-01-2020
Vizitator
Buna ziua stimati notari! Noi locuim in Germania, santem cetateni germani si cu cetatenia romana. Va rog frumos sa-mi scrieti ce acte avem nevoie pt a trece casa din Romania de pe numele soacrei mele (draga de ea, nu mai e printre noi, de 4 ani), pe numele lui barbatul meu (fiul dansei), sau daca se poate, pe numele meu?
Sotul meu nu se poate deplasa nici la consulatul roman din Germania si nici la avocat, din pacate nici in Romania, fiind bolnav.
Am de platit impozitul, (soacra mea era scutita de impozit) sa fac reparatii la casa, si nu stiu cum sa procedez.
Va multumim din inima pentru solutii si sfaturi!
Răspunde
 08-01-2020
Vizitator
Sotul dvs sufera de o boala psihica sau de o alta boala?
Răspunde
 08-01-2020
Vizitator
Nu,nu. E alta boala - de miscare.
Răspunde
 08-01-2020
Vizitator
In cazul acesta dvs trebuie sa instituiti curatela pentru sotul dvs, prin actiune la instanta romana, si puteti solicita in instanta sa fiti dvs numita curatorul lui.

In instanta dvs trebuie sa dovediti ca sotul dvs este bolnav prin certificat medical eliberat de medicul din Germania tradus din germana in romana fie de un traducator autorizat german, fie de un traducator autorizat roman, care trebuie sa fie autorizat ca traducator pentru ambele perechi de limbi germana-romana si romana-germana.

In instanta trebuie sa prezentati in copie si certificatul de casatorie prin care dovediti ca sunteti sotia lui.

De asemenea, mai trebuie sa prezentati in instanta si copii dupa cartea dvs de identitate si dupa cartea de identitate a sotului dvs, prin care faceti dovada numelui si prenumelui, domiciliului, dublei cetatenii romana si germana si a codului numeric personal.

Dupa ce obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sunteti numita curator al sotului dvs trebuie sa dezbateti la un notar roman conform Codului civil roman, succesiunea dupa soacra dvs in numele si in locul sotului dvs, in calitate de curator al sau (reprezentant al sau).

Imobilul care a fost proprietatea soacrei dvs nu poate fi trecut pe numele dvs ci devine proprietar al acestui imobil sotul dvs prin dezbaterea succesiunii dupa soacra dvs de catre dvs in locul lui, in calitate de curator al lui (reprezentantul sau).

Dezbaterea succesiunii dupa soacra dvs se face la un notar roman al carui sediu se afla in raza locului unde soacra dvs si-a avut ultimul domiciliu la data decesului.
Succesiunea poate fi dezbatuta la notarul roman conform legii romane (Codului civil roman) deoarece soacra dvs a fost cetatean roman, a avut domiciliul in Romania la data decesului si imobilul (casa) este situat in Romania.

Dupa ce dvs obtineti certificatul de mostenitor prin care sotul dvs este declarat unicul mostenitor si proprietar al casei soacrei dvs, pentru ca dvs sa deveniti proprietara a imobilului respectiv sotul dvs trebuie sa va vanda dvs imobilul prin contract de vanzare cumparare sau sa vi-l lase mostenire numai dvs prin testament.

Atat contractul de vanzare cumparare cat si testamentul trebuie intocmite de sotul dvs cat timp se afla in viata si sa fie reprezentat la incheierea acestora printr-un alt curator numit de instanta, deoarece in aceste situatii dvs nu mai puteti fi curatorul lui, aflandu-va in conflict de interese cu sotul dvs, fiind cea careia acesta ii transmite dreptul de proprietate asupra imobilului (casei) mostenit.
Răspunde
 09-01-2020
Vizitator
Buna ziua ași dori sa cumpăr o bucată de teren din curtea bunicilor iar aceștia vor sa imi treaca cu clauza de întreținere, intrebarea mea este daca închei un contract de vanzare cumparare cu clauza de întreținere pe perioada nedeterminată ei se poate răzgândi asupra contractului ?
Eu vrând să imi construiesc casa pe acest teren in cazul in care ei pot sa se razgandeasca asupra terenului ce se intampla cu casa mea? Multumesc
Răspunde
 09-01-2020
Vizitator
Consilier juridic - email: cursuri.drept@yahoo.com
Răspunde
 09-01-2020
Vizitator
Multumim mult, stimate consilier juridic, pentru raspunsul atat de amanuntit!
Vom inscrie casa pe numele sotului; dar eu pot rezolva totul fara ca el sa se deplaseze. Va urez succes in continuare!
Răspunde
 09-01-2020
Vizitator
Multumesc, mult succes si pentru dvs!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.