Ești aici > Forum > Drept civil

Succesiune

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 27-10-2019
Vizitator
Bună ziua.
Situația este următoarea:
Suntem 4 copii (2 din partea tatălui și 2 din partea mamei)Împreună părinții nu au avut copii. Noi copii din partea mamei l-am respectat și l-am numit TATA.
Tatăl nostru a decedat cu ceva timp in urma si s-a facut succesiunea. Mamei noastre i-a revenit 3 parti iar copiilor din partea tatălui o parte din apartamentul părinților.
Acest apartament a fost primit de la primărie în timp ce tata era căsătorit cu prima lui soție și apoi cumpărat după revoluție în timp ce era căsătorit cu mama mea.
Intrebarea este: ce se va întâmpla cu partea mamei după decesul acesteia? Cum se va împărți? Noi copii ei avem dreptul la partea ei ?

Va multumesc. O zi bună!
Răspunde
 27-10-2019
Vizitator

Deoarece apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei mamei dvs cu sotul ei, apartamentul este bun comun al acestora.

Dupa decesul mamei dvs, partea din apartament ce a revenit mamei dvs dupa succesiunea sotului ei, se va imparti in mod egal intre cei doi copii din partea mamei dvs, fiecare copil avand dreptul la o cota de 1/2 din cota totala atribuita mamei dvs.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.