Ești aici > Forum > Drept penal

Publicare nr telefon

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 29-07-2020
Vizitator
Buna ziua.
Daca un dusman de al meu a publicat pe facebook numarul meu de telefon mobil folosit la serviciu, fara a da acolo numele meu , dar cu mentiunea "acesta e nr sefului de la abator, care vă otrăveşte fântânile", a încălcat GDPR? Ce pot face în cazul de faţă?
Vă mulţumesc.
Răspunde
 29-07-2020
Vizitator

Ar fi trebuit să spun şi că:
-eu sunt lucrător acolo, şef (patron) e altcineva
-poluarea e din apropiere, dar de la o platformă cu gunoi de grajd; la noi deşeurile se incinerează în incinerator după standarde UE
-anunţul a fost postat de cei de la fermă, care caută ţapi ispăşitori
Răspunde
 30-07-2020
BUCURESTI

Puteți depune o acțiune în pretenții în instanță pentru defăimare. Vedeți prevederile art. 253 Cod Civil:

"Mijloace de apărare

(1) Persoana fizică ale cărei drepturi nepatrimoniale au fost încălcate ori ameninţate poate cere oricând instanţei:

a) interzicerea săvârşirii faptei ilicite, dacă aceasta este iminentă;

b) încetarea încălcării şi interzicerea pentru viitor, dacă aceasta durează încă;

c) constatarea caracterului ilicit al faptei săvârşite, dacă tulburarea pe care a produs-o subzistă.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul încălcării drepturilor nepatrimoniale prin exercitarea dreptului la libera exprimare, instanţa poate dispune numai măsurile prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).

(3) Totodată, cel care a suferit o încălcare a unor asemenea drepturi poate cere instanţei să îl oblige pe autorul faptei să îndeplinească orice măsuri socotite necesare de către instanţă spre a ajunge la restabilirea dreptului atins, cum sunt:

a) obligarea autorului, pe cheltuiala sa, la publicarea hotărârii de condamnare;"

Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-civil/art-253-mijloace-de-aparare-dispozitii-speciale-incetarea-persoanei-juridice

Puteți semnala și postarea către Facebook și sigur o vor șterge pentru că într-adevăr este și o încălcare a GDPR, dar dacă doriți un proces faceți mai întâi o certificare la un notar cu privire la postarea respectivă (au un serviciu numit "certificare de site") pentru că dacă postarea dispare nu mai aveți nicio dovadă.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.