Ești aici > Forum > Drept penal

Alcoolemie 0,80 dupa o ora

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 10-10-2023
Vizitator
Buna ziua,

Am si eu intrebare: pe data de 26,09 mi-a fost retinut prmisul pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice. In urma recoltarii probelor mi-a iesit 0,94 la prima recoltare si 0,80 la a doua recoltare, dupa o ora. Credeti ca ar fi posibil sa primes doar amenda contraventionala avand in vedere ca sunt la prima abatere, fara victime, nimic?
multumesc!
Răspunde
 13-10-2023
Vizitator

Art. 336 - Cod Penal

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani ***sau cu amendă.***

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Obsv: Daca primiti amenda nu mai sunteti sanctionata cu inchisoare.
Răspunde
 13-12-2023
Vizitator
Îmi pare rău...permisul se anulează, nu o să faceți închisoare...o să primiți cu suspendare...nu e capăt de drum...dați de permis după...și va refaceți viața....învățătura de minte....va spun că și eu am greșit așa...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.