Ești aici > Forum > Drept penal

Tainuirea - din ce grup infractional face parte???

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 08-04-2013
Vizitator
Buna ziua,
Pe site-ul acesta scrie ca tainuirea face parte din grupul infractional contra demnitatii, eu stiam ca este infractiune contra patrimoniului.

Pana la urma cum este corect?

Multumesc anticipat!
Răspunde
 11-04-2013
Vizitator

Cred ca este o eroare, ar trebui un admin daca vede asta sa modifice titlurile din Codul Penal.

Tot pe site-ul asta am gasit in dex:

infracţiuni contra patrimoniului - infracţiuni reglementate de art. 208-222 C. pen., care au ca obiect juridic generic relaţiile sociale care au în vedere ocrotirea patrimoniului ca sumă de bunuri. Fac parte din această categorie: furtul, furtul calificat, tâlhăria, pirateria, abuzul de încredere, gestiunea frauduloasă, înşelăciunea, delapidarea, distrugerea, distrugerea din culpă, tulburarea de posesie, tăinuirea, însuşirea unui bun găsit.

Citiţi mai mult: /dictionar-juridic/infractiuni-contra-patrimoniului
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.