Ești aici > Forum > Drept penal

Accident-culpa comuna?!

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 10-04-2013
Vizitator
am si eu nevoie de un sfat potrivit legii,si cam care ar putea fi consecintele...
s-a intamplat asa:cautam un magazin,am oprit pe o strada cu sens unic pe partea dreapta regulamentar am dat avariile si am vrut sa dau cu spatele aproximativ 20m sa vad denumirea magazinului.conduceam o dacia logan duba.m-am asigurat in ambele oglinzi si doar pe banda mea de mers in spatele masinii.nimic.am inceput sa dau cu spatele,avand ca 10-20 km/h in timp ce ma uitam concomitent in ambele oglinzi.in timp ce mi-am luat ochii de la oglinda din stanga si ma uitam la cea din dreapta se aude o busitura.un nene de vreo 72 de ani trecea prin loc nepermis,nu s-a asigurat macar si mi-a sarit in spatele masinii.am inteles ca nu fuge,dar nici incet nu mergea.omul a ajuns in spital cu multiple fracturi la cap,la gura si nas(a dat cu capul de jos).domnul este un fost avocat important.
e grav,ma poate baga rau?!poate da vina numai pe mine sau si pe mine?!in caz ca e culpa comuna ce inseamna?!
mentionez ca habar nu am de legi,doar ce citesc si ce am mai prins asa in doua zile de cand s-a intamplat accidentul,dar omul avand legea in mana si aceasta fiind in cele mai multe cazuri interpretabila imi este destul de frica...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.